İçeriğe git

“Genel Güvenlik Eğitimleri” Sertifikalari Daü Personeline Takdim Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Personel İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen 2017 – 2018 Akademik Yılı Hizmet İçi Eğitim programı kapsamında, KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) katkılarıyla gerçekleşen “Genel Güvenlik Eğitimleri” konulu eğitime katılanlara, 30 Nisan 2018 Pazartesi günü, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda gerçekleşen sertifika töreni ile sertifikaları verildi.

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Okulu Müdürlüğü “Patlayıcı Madde ve Bombalar, Kritik Tesislerin Güvenliği, Kalabalık Yönetimi, İtfaiye Konuları, Narkotik ve Uyuşturucu Maddeler, Trafik, Adli Konular ve Müşahade Gücü” konularında DAÜ Güvenlik İşleri Şube Amirliği ve üniversitenin çeşitli birimlerinde görev yapan toplam 252 personele eğitim verdi.

Prof. Dr. Osam: “Bizim İçin Son Derece Önemli”

Sertifika töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, “Bizim için son derece önemli olan bir kursu tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum.” ifadelerini kullandı. DAÜ’nün geçen yıllara göre daha huzurlu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, kursun gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti. Ayrıca Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne de teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Osam, her sıkıntılı durumda gereken müdahaleyi zamanında ve hassasiyetle yaptıklarını vurguladı. Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu da gerçekleştirdiği konuşmasında  PGM ve DAÜ iş birliği içerisinde gerçekleşen ve 3 hafta süren eğitimlerde DAÜ personelinin bilgilendirildiğini ve farkındalıklarının artırıldığını kaydetti. Manavoğlu, “Elde edilen bilgiler çevrenizde yaşanan olayları farketmek ve kendinize, ailenize ve çevrenize yardımcı olmanızı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Necdet Osam, Süleyman Manavoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıca törende eğitimleri veren eğitmenlere de katkılarından ötürü Süleyman Manavoğlu ve Prof. Dr. Necdet Osam tarafından plaket ve sertifika takdimi yapıldı. DAÜ Personeline ise sertifikalarını Polis Okulu Müdür Vekili Hüseyin Sağıroğlu, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Tanova, Prof. Dr. Tanju Besler ve DAÜ Personel İşleri Müdürü Özlem Avcı takdim etti. Sertifikaların takdiminden sonra tören kokteyl ile sona erdi.