İçeriğe git

ANKOS Yönetim Kurulu DAÜ Rektör Vekili'ni Ziyaret Etti

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Derneği’nin (ANKOS) Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğindeki yıllık çalıştayı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelen ANKOS Yönetim Kurulu Üyeleri, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. 27 Ekim 2014 tarihinde, Salamis Bay Conti Resort Otel’de gerçekleştirilen çalıştayın ardından DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’ı makamında ziyaret eden ANKOS yönetim kurulu üyeleri DAÜ ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek DAÜ’ye verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Osam, DAÜ’de kütüphanenin ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirterek, böylesi anlamlı bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. DAÜ’nün gurur kaynağı olan bir üniversite olduğunun altını çizen Prof. Dr. Osam, DAÜ’yü daha büyük başarılara taşıyacaklarının altını çizdi. DAÜ hakkında geniş bilgiler veren Prof. Dr. Osam, DAÜ’de gelişimin devam edeceğini de vurguladı. ANKOS Yönetim Kurulu Başkanı Sami Çukadar, DAÜ’yü her zaman takip ettiklerini belirterek, DAÜ’nün başarıları ile gurur duyduklarını aktardı. Ziyaret sırasında Prof. Dr. Osam tarafından Çukadar’a ziyaretleri anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

Söz konusu ziyaret öncesinde ANKOS Yönetim Kurulu üyeleri ve ekibine DAÜ Deniz Tesisleri’nde DAÜ Rektörlüğü tarafından öğle yemeği de verildi. Hemen ardından ise DAÜ Kütüphanesi ziyaret edilerek, kütüphane hakkında geniş bilgiler alındı.

DAÜ Kütüphanesi Müdürü Soykan Açılış Konuşmasını Gerçekleştirdi

Öte yandan DAÜ Kütüphanesi Müdürü Osman Soykan, Salamis Bay Conti Resort Hotel’de gerçekleştirilen ANKOS Yıllık Çalıştayı açılışında açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında ANKOS sayesinde DAÜ Kütüphanesi’nin de 2000 yılından günümüze en uygun koşullarda veritabanı aboneliklerini sağlamakta olduğunu ve ANKOS’un veritabanları yanında üniversite kütüphaneciliğinin diğer alanlarında sunduğu  mesleki bilgilendirme, rehberlik hizmetlerinden hayli yararlandıklarını ifade etti ve “Yetkin, egitimli,  idealist ve gönüllü Kütüphanecilerin akılcı birlilkteliği sayesinde bugün, bizlere yol gösteren, şevk veren ve gurur duydugumuz büyük meslek birliğimiz “ANKOS” karşımızda bir yıldız olarak parlamaktadır. Şahsım ve Üniversitem adına ANKOS’a destekleri için şükranlarımı arz ederim. Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak, ANKOS Çalıştayı’na bir nebze de olsa destek verecek olmaktan mutluluk duymaktayız.” şeklinde konuştu.