İçeriğe git

Ada Işığı Çocuk Korosu Yeni Seslerini Arıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ – SEM) Ada Işığı Çocuk Korosu yeni seslerini arıyor. 3 Ekim 2015 Cumartesi günü, yeni dönem çalışmalarına başlayacak olan çocuk korosu, yeni dönemde yeni seslerini de aralarına katarak çalışmalara devam etmek istiyor.

Ada Işığı Çocuk Korosu; 2012 yılında kurulmuş ve aynı yıl birçok etkinlikler yaparak şarkılarını müzikseverlerle buluşturmuştur. 7 – 13 yaş kız ve erkek çocuklardan oluşan koro, Üniversite bünyesinde kurulmuş ilk çocuk korosudur. Ada Işığı Çocuk Korosu 2014 yılında Afyon’da düzenlenen Çocuk Koroları Şenliği’ne katılarak koroseverlerin büyük beğenisini kazanmıştır.

2015 Şubat ayında Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda halka açık bir konser veren koro, burada müzik otoritelerince büyük beğeni ile karşılandı. KKTC Uluslararası Korolar Festivali’nde açılış konseri veren koro, katılımcı koroların beğenisini kazanmıştır. 2015 Haziran ayında Sosyal Sorumluluk Projesi de gerçekleştiren koro, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına konser vererek burada işitme engelli çocuklar için de şarkı seslendirmiştir.

2016 yılında yine festival, çalıştay ve konserlerle halk ile bütünleşmeyi hedefleyen Ada Işığı Çocuk Korosu’nun projeleri arasında; Lefkoşa Belediyesi Orkestrası ile ortak konser ve Kuzey Kıbrıs’lı Opera Sanatçısı Soprano Laden İnce ile birlikte konser ve çalıştay bulunmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışı koro festivallerine de katılmayı hedefleyen çocuk korosu ülkemiz müziğini de müzikseverlerle paylaşmayı hedeflemektedir.

DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu’na katılmak isteyen 7 – 13 yaş arası kız ve erkek çocuklar DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi’nin 630 2471 numaralı telefona ulaşıp önkayıt yaptırabilirler. Ada Işığı Çocuk Korosu’nu bu yıl da Koro Şefi Erkan Dağlı çalıştırıp yönetecek. Koroya piyanoda Özkan Boyacıoğlu ve Hasan Korkmazel eşlik ederken, Özşen Anış Mehmetalioğulları ve İlmiye Karaşahin de koro asistanı olarak destek verecekler.