İçeriğe git

Sera adlı kısa film 3. Yeşil Barış Hareketi Kısa Film Yarışması’nın en iyi filmi seçildi

Yönetmenliğini Mert Yusuf Özlük’ün yaptığı Sera adlı kısa film 3. Yeşil Barış Hareketi Kısa Film Yarışması’nın en iyi filmi seçildi. Film ekibinin tamamı DAÜ öğrencilerinden oluşuyor. DAÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Özlük, 2013 yılında aynı film ile Yeşil Kamera Uluslararası Kısa Film Yarışması ikinciliğine layık görülmüştü.

“Benim için tüm filmler birinci”

Yeşilçam sinemasının usta oyuncusu ve uzman ekolog Ediz Hun, gecede yaptığı konuşmada tüm insanların özünün sevgi olduğunu ve doğayı sevgi ile koruyabileceğimizi vurguladı. Yarışmada dereceye giren filmlerin hepsini birinci olarak gördüğünü, bundan sonraki yarışmalarda da daha güzel filmlerin yapılacağına inandığını belirtti.

Gecenin ana sponsorluğunu Limasol Türk Bankası üstlenirken diğer sponsorlar ise Innovia Digital, Malpas ve MTSTur’du. Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL para ödülü verildi. Jüri özel ödülü ise 1500 TL’ydi. Jüri özel ödülü de DAÜ öğrencilerinden Ümit Emir’in oldu. Ayrıca dereceye giren tüm filmlere kristal şilt verildi.

Gecenin en iyi filmi Sera’nın künyesi ise şöyle:

Yönetmen: Mert Yusuf Özlük

Sanat Yönetmenleri: Emine Bayır, Buse Taş

Görüntü Yönetmeni: Arınç Arısoy

Senaryo: Ümit Akdeniz, İsmet Egemen Aydın

http://www.youtube.com/watch?v=WoXXmyIMp4o