İçeriğe git

Prof. Dr. Hülya Harutoğlu DAÜ'yü Temsilen 'Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı'na Katıldı

II. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı 3 – 7 Aralık 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Dünyanın birçok ülkesinden Türkiye’deki Üniversitelerden mezun olmuş 600 başarılı sağlık çalışanının katılımı ile tamamlanan kurultayda sağlıkla ilgili önemli  güncel  konular tartışıldı.

Özellikle sağlık turizmi ve yeni teknolojik yaklaşımların konuşulduğu kongrede sağlık politikalarından ve ülkelerarası işbirliğinden bahsedildi. Kurultay, düzenleme kurulu adına konuşma yapan TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert’in konuklara hitabı ile  başladı. T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun açılış konuşması ile katıldığı kurultaya konuk olarak Kosova, Zanzibar, Kırgızistan, Tacikistan ve Uganda Sağlık Bakanları da katıldı. Bakanlar kendi ülkeleri ile ilgili sağlık politikaları hakkında bilgi verdiler.

İkincisi düzenlenen kurultaya DAÜ Sağlık Biimleri Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu davetli konuk olarak katıldı. Prof. Dr. Harutoğlu kurultayda Sağlık Turizmi ve yaşlılarla ilgili projeler konusunda paylaşımda bulundu, sağlık eğitimiyle ilgili Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler yaptı.