İçeriğe git

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst DAÜ’yü Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve beraberindeki heyet Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) ziyaret etti. 2015 – 2016 Akademik Yılı’nın açılışına kısa bir süre kala DAÜ’yü ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve Rektör Yardımcıları ile görüştü.

Görüşme öncesi basına açıklama yapan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, “Eğitim benim felsefemde son derece önemli bir kavram.” ifadelerini kullanarak, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü ağırlamaktan büyük bir gurur duyduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Osam, gerçekleşecek toplantıda çeşitli konularda değerlendirmelerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

“DAÜ, KKTC’nin eğitim adası olmasında etkili bir üniversite”

Eğitim ve turizmin KKTC ekonomisinin atar damarı olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, DAÜ’nün KKTC’nin tüm dünyaya açılan önemli bir kapısı olduğunu dile getirdi. DAÜ’nün bakanlık ile iyi ilişkiler içerisinde olduğuna da değinen Dürüst, “DAÜ’nün başarısı devletin ve ülkenin başarısıdır.” ifadelerini kullandı. DAÜ’nün ekonomik, sosyal ve kültürel değerlere sahip  olduğunu belirten Dürüst, DAÜ’nün KKTC’nin eğitim adası olmasında etkili bir üniversite olduğunu ifade etti. Ziyaretlerinin DAÜ’ye verdikleri değerin göstergesi olduğunu kaydeden Dürüst, DAÜ’nün bakanlık ve ülke için önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

Söz konusu görüşmeye DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Sözen, Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Prof. Dr. Hasan Amca, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Prof. Dr. Bekir Özer, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da katıldı.