MASDER Yetkilileri DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam'a Ziyarette Bulundu

Muratağa - Atlılar - Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği (MASDER) Başkanı Ahmet Aşır ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Güler Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. 14 Nisan 2015 Salı günü gerçekleşen nezaket ziyaretinde Muratağa, Atlılar, Sandallar bölgesine anıt mezarı yapılması konusu görüşüldü.

MASDER yetkilileri DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’a Muratağa, Atlılar ve Sandallar bölgesine, yüzyıllar boyunca bölgede kalabilecek bir anıt mezarı yapılmasını istediklerini ve bu çalışma için DAÜ Mimarlık Fakültesi ile işbirliği yapmayı arzu ettiklerini ilettiler. Bu projenin hayata geçirilmesi için DAÜ olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, DAÜ Mimarlık Fakültesi tarafından organize edilebilecek bir yarışma sonucunda en iyi projenin seçilebileceğini ve projenin hayata geçirilebileceğini ifade etti. Prof. Dr. Osam “Şehit kardeşlerimiz rahat uyusun. Bu bizim görevimizdir” ifadelerini kullandı. Bu tür görevlere her zaman hazır olduklarını dile getiren Prof. Dr. Osam, gerçekleşen ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi. DAÜ Mimarlık Fakültesi ile gerçekleşecek işbirliği sonucu güzel bir eserin ortaya çıkacağına inandığını dile getiren Ahmet Aşır, Prof. Dr. Osam’a günün anısına “Adım Adım Soykırım” kitabını takdim etti.