İçeriğe git

Konferans: "Motiva Crea Innova Conference TedxEMUniversity"

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Mustafa Afşin Ersoy Salonu (CLA21)

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TEDx kapsamında “Motiva Crea Innova 8” adlı konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 14 Kasım 2014 Cuma günü, saat 17.00’de, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleşecek konferansa DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lawrence Emeagwali ana konuşmacı olarak katılacaklar. Konferansta ayrıca DAÜ Mimarlık Bölümü Doktora Öğrencisi ve Araştırma Görevlisi Ugo Elinwa da bir konuşma yapacak.    

Konferansta DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen “Kıbrıs’a Pozitif Barış Getirme”, GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lawrence Emeagwali “Sürdürülebilir Barış Gerçekten Mümkün mü?” ve Araştırma Görevlisi Ugo Elinwa   “Toplumsal Gelişmeye Katkıda Bulunmak” başlıklı konuşmalar yapacaklar.

TED ve TEDx Nedir?

TED, kendilerini en fazla heyecanlandıran fikirleri paylaşmak üzere dünyanın önde gelen düşünürlerinin katıldığı yıllık bir konferanstır. “TED” geleceğimizi şekillendiren üç kapsamlı konunun - Teknoloji, Eğlence, Tasarım’ın (Technology, Entertainment, Design) ilk harflerinden oluşur.

TED, farklı alanlara ait önemli düşünce biçimlerini keşfedip kendi yaşamımıza ve iş hayatımıza uyarlayabileceğimizin örnekleriyle aktarıldığı bir merkez olarak hizmet veriyor. Etkinlikte CEO’lardan bilim adamlarına, yaratıcılardan, hayırseverlere çeşitli katılımcılar yer alır. Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck ve Bono gibi isimlerin yeraldığı etkinliklerde katılıcımlar da bir o kadar sıradışıdır. Ayrıca henüz tam anlamıyla ünlü olmayan, yeni tanınan sanatçı, bilim adamı ve düşünürleri bulup TED topluluğuyla tanıştırmak da TED’in genel felsefesinin bir parçası.

TEDx ise “Paylaşmaya Değer Fikirler”in dile getirildiği yerel bir programdır. TED, “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i yaratmıştır. TEDx ismindeki “X” bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir.

TEDx lisansı, 25 yıllık konferans düzenleme ve fikir paylaşımı deneyimine sahip olmak demektir. TEDx etkinlikleri 400’ün üzerinde TED video arşivinin de gücüyle, etkinliğin kendi konuşmacıları ve performansları ile beraber yeni fikirler, ilham veren konular ve heyecan verici konuşmalarla zenginleşen bir dünyayı yaşamanızı sağlar. TEDx etkinlikleri sadece yeni fikirler, ilham ve bilgilendirmenin özgür kılındığı ortamlar değil, ilham veren video paylaşımları ile de ünlüdür. Bir TEDx etkinliği, TED konuşma videoları ve canlı konuşmalar sayesinde yeni fikirler, ilham veren tartışmalarla zenginleşen bir dünyayı yaşatır. TED bağımsız organize edilen bu etkinlikler için genel kılavuzluk hizmeti sağlamaktadır.