İçeriğe git

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber DAÜ’de Söyleşiye Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü`ne bağlı Fikir ve Münazara Kulübü tarafından organize edilen ve 2015 KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri adaylarının katıldığı “Ülkeler Üniversitelerde Kurulur” konulu söyleşiler sona erdi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber ile Söyleşi

Söyleşiler kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, 20 Mart 2015 Cuma günü, saat 14:00’te DAÜ’de konferans verdi. Uluslararası ilişkilerde toplum liderinin önemine değinen Siber, bir toplumun lideri ne kadar aktif olursa o toplumun dünyada yerini alabilmesinin daha kolay olabileceğini ifade etti. Dr. Siber, müzakere masasında güçlü bir lider ile halkın kabuğuna kapanması sorununun giderilebileceğini belirterek, Annan Planı ve Müzakere aşamasından bahsetti ve Kuzey Kıbrıs’ın ciddi anlamda bir devlet kimliğini kazanamadığını sözlerine ekledi. Bu konuyu müzakere masasında çözmeye çalışacaklarını belirten Siber, aynı zamanda halkların barışması projesini hayata gerçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Avukat Mustafa Ulaş da DAÜ’de Söyleşiye Katıldı

Öte yandan DAÜ Fikir ve Münazara Kulübü söyleşileri kapsamında öğrencilerle buluşan Cumhurbaşkanlığı adaylarından Avukat Mustafa Ulaş, Kıbrıs sorunu hakkında konuştu. Kıbrıs sorununun çözümünün bizim elimizde olmadığını ifade eden Ulaş, dünyaya yön veren devletlerin Kıbrıs’ta çözüm istemedikçe çözümün söz konusu olamayacağını ifade etti. Seçimlerde nüfüsun etkisine değinen Ulaş, Kıbrıs`ın nüfusundan dolayı seçim bölgesinin tek bölge olması gerektiğinden bahsetti. Aksi takdirde 5 bölgede 1 milletvekilinin 2 bin veya 3 bin oy alarak seçilebileceğini ifade etti.

Ulaş, sendikaların gücü ve öneminin artırılması gerektiğinin de altını çizdi. Kıbrıs ve Türkiye`deki sol partilerin gerçek sol olmadığını ve bu yüzden işçilerden yeteri kadar destek göremediğini kaydeden Ulaş “Sol partiler gerçek solu Kıbrıs`ta oluşturmalı, böylelikle işçilerin ve emekçilerin de oylarını alabilmeli ve onlara gereken değeri verebilmelidir” dedi. Türkiye`de yönetim hangi partiden olursa olsun ilişkilerin her zaman iyi tutulmasının gerekliliğine dikkat çeken Ulaş, geçmişe bakıldığında Kıbrıs’a yardım eden ülkenin Türkiye olduğunu, gelecekte de ihtiyaç olduğu takdirde bunun yine böyle olacağının altını çizdi.