İçeriğe git

Kırgız Cumhuriyet Meclisi KKTC Dostluk Grubu Milletvekili ve Ata Yurt Partisi Grup Başkanı Dastanbek A. Djumabekov DAÜ’yü Ziyaret Etti

Kırgız Cumhuriyet Meclisi KKTC Dostluk Grubu Milletvekili ve Ata Yurt Partisi Grup Başkanı Dastanbek A. Djumabekov Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette gerçekleşebilecek akademik işbirlikleri ve projeler hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Söz konusu görüşmeye KKTC Ekonomi ve Turizm temsilcisi Dr. Tayseer Al Shanableh ve KKTC Dışişleri Bakanlığı’ndan Şevket Erhat da katıldı. DAÜ’nün KKTC’nin en büyük kurumu olduğunu ifade eden DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün 120 farklı ülkeden öğrenciye sahip olduğunu ifade ederek 80 civarında ise Kırgız öğrencinin olduğunu kaydetti. Gerçekleşen ziyaretten ötürü çok memnun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Osam, Dastanbek A. Djumabekov’un uygun göreceği bir öğrenciye doktora bursu vermek istediklerini kaydetti. Prof. Dr. Osam’ın doktora burs teklifi karşısında çok mutlu olduğunu ifade eden Djumabekov, birleşik bir Türk Dünyası kurmak ve Türk kardeşlerin bir araya gelmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Diğer üniversitelerden DAÜ’nün çok farklı ve büyük olduğunu kaydeden Djumabekov, DAÜ’den etkilendiğini ifade etti. DAÜ’de Kırgız öğrencilerin eğitim almasından duyduğu mutluluğu da dile getiren Djumabekov, öğrencilerin ülke tanıtımına ciddi katkı koyduğunu ifade etti. Öğrencilerin eğitimleri sırasında güçlü arkadaşlık ve kardeşlik ilişkileri kurduklarını da sözlerine ekleyen Djumabekov, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti. Günün anısına DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam tarafından Djumabekov’a ipek kozası pano takdim edildi.