İçeriğe git

İranlı Öğrenciler DAÜ’de Nevruzu Kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Kıbrıs'taki İranlı Öğrenciler Bilim ve Kültür Derneği ortaklığında her yıl geleneksel olarak kutlanan ve İran’ın en önemli bayramlarından biri olarak kabul edilen Nevruz kutlandı. Her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz, yeni yıl, toprak altındaki canlıların uykudan uyanışı, dirilişi ve baharla buluşmalarını sağlayan bir gün olarak kabul edilir.

Nevruz kutlamaları, Kıbrıs'taki İranlı Öğrenciler Bilim ve Kültür Derneği tarafından 21 Mart 2022 Pazartesi günü, saat 19:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinliğin açılışında konuşan Kıbrıs'taki İranlı Öğrenciler Bilim ve Kültür Derneği Başkanı Mohammad Karimzadeh katılımlarından dolayı herkese hoş geldiniz diyerek herkesin Nevruz bayramını kutladı. 

DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu katılımlarından dolayı herkese hoş geldiniz diyerek Nevruz’un sağlık ve mutluluk getirmesini temenni etti. Açılış konuşmalarının ardından İran’ın ünlü tiyatro sanatçısı komedyen Meisam Darvishanpour performans sergiledi. Ardından İran’ın önde gelen sanatçılarından Sina Derakhshandeh birbirinden güzel parçalarını seslendirdi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın Makamında Ziyaret Edildi

Etkinlik öncesinde İranlı sanatçı Sina Derakhshandeh ve ünlü komedyen Meisam Darvishanpour DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı makamında ziyaret etti. Söz konusu ziyarette DAÜ’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren konuklar DAÜ’nün başarılarını her zaman takip ettiklerinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Hocanın, Derakhshandeh ve Darvishanpour’u DAÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Nevruz’un herkese sağlık ve mutluluk getirmesini temenni etti. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Hocanın, Kıbrıs’a özgü hediye takdiminde bulundu. Ziyerette DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da hazır bulundu.  

İlgili Yazılar