İçeriğe git

Geleneksel "Uluslararası Gece" Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcılığı’na bağlı Uluslararası Ofis tarafından kültürler arası iletişimi ve etkileşimi güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen “Uluslararası Gece”, 13 Mayıs 2016 tarihinde DAÜ Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Söz konusu gecede DAÜ’de öğrenim görmek üzere 106 farklı ülkeden gelen öğrenciler geleneksel kıyafetleriyle kendi kültürlerini tanıttılar.  Oldukça renkli bir ortamda biraraya gelen öğrenciler kurdukları standlarda kendi kültürlerini tanıttılar. Öğrencilerin kendi ülkelerine özgü yemek kültürlerini de tanıttığı gecede kültürel ve yerel dans gösterilerinin yanısıra müzikal etkinlikler de yer aldı.

Gecede Kıbrıs ve Türkiye Halk Dansları gösterisi, Kazakistan şarkı dinletisi, Türkmenistan şarkı ve dans gösterisi, Filistin geleneksel dans gösterisi, Sudan, İran, Rusya, Güney Afrika, Nijerya, Pakistan, Azerbaycan, Çad, Kuzey Irak dans gösterileri,Tacikistan, Yemen ve Ürdün şarkı dinletisi, Latin ve salsa dans gösterileri ile moda show gösterisi gibi değişik kültürlerin etkinlikleri sahnelendi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu gecede DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ’de 106 farklı kültürden gelen öğrenci profili olduğuna dikkat çekerek, DAÜ’nün çok kültürlü bir kampüs yaşantısına sahip olduğunun altını çizdi. Dünya ülkelerinden neredeyse yarısının DAÜ’de eğitim gördüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Osam, dünyada birçok sıkıntılar yaşanmasına rağmen farklı kültürlerden gelen öğrencilerin DAÜ’de huzur içerisinde yaşadığına vurgu yaptı.  Prof. Dr. Osam konuşmasının ardından geceye destek veren firmalara teşekkür plaketi takdim etti.