Dünyaca Ünlü Apple Hill String Quartet Müzik Grubu'ndan Muhteşem Konser

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı işbirliğinde dünyaca ünlü Apple Hill String Quartet müzik grubunu “Playing For Peace” programı kapsamında, Ortadoğu turnesinin bir durağı olarak KKTC’ye gelerek muhteşem bir konser gerçekleştirdi. 7 Kasım 2014 tarihinde saat 20:00’de Bellapais Manastırı’nda gerçekleştirilen konsere gerek KKTC’den gerekse Güney Kıbrıs’tan yoğun ilgi vardı.

Konserde Apple Hill String Quartet üyelerinden Elise Kuder, Colleen Jennings, Michael Kelley, Rupert Thompson, direktörleri Leonard Matczynski ve DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Sinem Sadrazam viyola sanatçısı olarak yer aldı. İki bölümden oluşan söz konusu konserin ilk bölümünde Dvorak, Mozart ve Hermann’ın eserleri seslendirilirken ikinci bölümde Saygun’un eserlerine yer verildi. Konsere ayrıca Güney Kıbrıs’tan George Georgiou de katılarak klarnette gruba eşlik etti. Konser sonunda DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan KKTC’ye gelerek konser gerçekleştiren müzik grubuna çiçek takdiminde bulundu.