İçeriğe git

Dünyaca Ünlü Apple Hill String Quartet Müzik Grubu DAÜ'de Eğitim Verecek

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Bellapais Manastırı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü dünyaca ünlü Apple Hill String Quartet müzik grubunu ağırlamaya hazırlanıyor. “Playing For Peace” programı kapsamında, Ortadoğu turnesinin bir durağı olarak  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelecek olan müzik grubu adadaki programları çerçevesinde 6 Kasım 2014 Perşembe günü, saat 13:30’da DAÜ Müzik Öğretmenliği Programı Koro Salonu’nda öğrenciler ile biraraya gelerek “Masterclass” adı altında müzik öğretmenliği programı öğrencilerine eğitim verecek. 

1990’lardan beri ülkemiz müzisyenlerine Amerika’da oda müziği kursu ve burs imkanı sağlayan grup, DAÜ’de düzenleyeceği masterclass sonunda seçtikleri öğrenciye burs imkanı da sağlayacak.

Ücretsiz Konser Verilecek

Öte yandan grup programları çerçevesinde, KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile DAÜ işbirliğinde 7 Kasım 2014 Cuma günü, saat 20:00’de Bellapais Manastırı’nda bir de konser verecek.

Girişin ücretsiz olacağı konsere Apple Hill String Quartet üyelerinden Elise Kuder, Colleen Jennings, Michael Kelley, Rupert Thompson, direktörleri Leonard Matczynski ve DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Sinem Sadrazam viyola sanatçısı olarak katılacak. Sanatçılar konserde Dvorak, Mozart, Hermann ve Saygun’un eserlerini seslendirecek.