İçeriğe git

Dünyaca Ünlü Apple Hill String Quartet Müzik Grubu DAÜ Rektörlüğü’nü Ziyaret Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü dünyaca ünlü Apple Hill String Quartet müzik grubunu ağırlıyor. “Playing For Peace” programı kapsamında, Ortadoğu turnesinin bir durağı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelen müzik grubu 6 Kasım 2014 Perşembe günü, saat 10:30’da DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan’ı ziyaret etti.

Söz konusu ziyeret sırasında KKTC’ye ikinci kez geldiklerini belirten grup üyeleri DAÜ’ye ve KKTC’ye hayran kaldıklarını aktardı. Yaptıkları müzik türü hakkında bilgiler veren grup üyeleri Ortadoğu turneleri kapsamında KKTC’de bulunmaktan dolayı son derece memnun olduklarını aktardılar. Prof. Dr. Pulhan ise gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ ve Gazimağusa hakkında geniş bilgiler verdi. Sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Başak Gorgoretti ve öğretim görevlisi Sinem Sadrazam da hazır bulundu. 

Adadaki programları çerçevesinde aynı gün saat 13:30’da, DAÜ Müzik Öğretmenliği Programı Koro Salonu’nda öğrenciler ile biraraya gelen grup üyeleri “Masterclass” adı altında müzik öğretmenliği programı öğrencilerine eğitim de verdi.

Ücretsiz Konser Verilecek

Öte yandan grup programları çerçevesinde, KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı ile DAÜ işbirliğinde 7 Kasım 2014 Cuma günü, saat 20:00’de Bellapais Manastırı’nda bir de konser verecek.

Girişin ücretsiz olacağı konsere Apple Hill String Quartet üyelerinden Elise Kuder, Colleen Jennings, Michael Kelley, Rupert Thompson, direktörleri Leonard Matczynski ve DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi Sinem Sadrazam viyola sanatçısı olarak katılacak. Sanatçılar konserde Dvorak, Mozart, Hermann ve Saygun’un eserlerini seslendirecek.