İçeriğe git

Dünya Koro Günü Kutlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı bölüm korosu, dünya koro müziğine dikkat çekmek  amacı ile 5 Aralık 2014 tarihinde, saat 15:30’da, DAÜ Rektörlük Binası bahçesinde minik bir konser gerçekleştirdi.

''Dünya Koro Günü'' dolayısıyla gerçekleştirilen söz konusu etkinlik ile hem koro müziğine olan farkındalığın artırılması hem de dünya koro gününün kutlanması hedeflendi. IFCM (International Federation for Choral Music), ACDA (American Choral Directors Association) ve UNESCO ile birlikte koro günü olarak ilan edilen 8 Aralık Dünya Koro Müziği Günü, dünyanın birçok yerinde ve merkezlerinde gerçekleştirilen konserlerle kutlanmaktadır. Türkiye'de de birçok çocuk – gençlik – yetişkin koroları tarafından bir hafta süresince etkinlikler düzenlenmektedir. DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği programı öğretim görevlisi ve koro şefi Erkan Dağlı'nın yönettiği konserde öğrenciler dünya koro edebiyatından Ederlezi parçasının yanısıra, Türk ve Kıbrıs halk şarkılarından Ağacın Türküsü, Durnam, Al Yemeni, Çamdan Sakız Akıyor ve Kızılcıklar Oldumu isimli eserleri seslendirdi.

Gerçekleştirilen söz konusu etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Erkan Dağlı, “Dünya Koro Günü”ne dikkat çekmek amacıyla toplanıldığını ifade ederek, her etkinlikte yanlarında olan DAÜ Rektörlüğe’ne ve basına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. “Müziği sizin sayenizde daha çok sevmeye başladım.” ifadelerini kullanan Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı bölüm korosunun sorunları unutturarak pozitif enerji yaydığını ifade etti ve hazırladıkları güzel ortam için teşekkür etti.

DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Gorgoretti “Dünya Korolar Günü”nün barış, hoşgörü ve beraberlik mesajları verdiğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Gorgoretti “Dünyamızda yaşayan insanların büyük çoğunluğu barış içerisinde yaşamayı arzulamaktadır.” ifadelerini kullanarak DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Korosu’nun seslerini tüm dünyaya duyurmak ve barış mesajı göndermek amacıyla toplanmış olduğunu da sözlerine ekledi. Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ise güzel amaçlı bir etkinlikle DAÜ’lüleri buluşturan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü , Müzik Öğretmenliği Programına teşekkür ederek, eğlenceli saatler diledi.  

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Hasan Amca, Erkan Dağlı’ya çiçek takdim etti. Ayrıca gerçekleşen söz konusu etkinliğe Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu’nun yanı sıra, öğrenciler ve DAÜ personelinden de büyük katılım gerçekleşti.