İçeriğe git

DAÜ'ye MEDEA Üniversitesi ve Vladimir Devlet Üniversitesi'nden Ziyaret

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) geçtiğimiz günlerde Cezayir’de faaliyet gösteren Medea Üniversitesi öğretim üyelerini ve Rusya Vladimir Devlet Üniversitesi’nden bir öğretim görevlisi ile öğrencilerini ağırladı.

DAÜ ve KKTC’yi Çok Beğendiler:

16 – 29 Kasım 2014 tarihleri arasında Vladimir Devlet Üniversitesi öğretim görevlisi Nadezdha Kamaydanova eşliğinde 10 öğrenci DAÜ’ye ziyaret gerçekleştirdi. 2 haftalık ziyaret programları çerçevesinde DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’ndan genel ingilizce eğitimi alan öğrenciler, eğitimden arda kalan boş zamanlarında ise Gazimağusa, Girne ve farklı bölgeleri gezerek KKTC’yi tanıma fırsatı buldular. 2 haftalık genel ingilizce eğitimlerinin sonunda Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’dan sertifikalarını alan öğrenciler gösterilen ilgi ve alakadan ötürü çok mutlu olduklarını dile getirerek, KKTC’den mutlu bir şekilde ayrılacaklarını ifade ettiler.

Medea Üniversitesi Öğretim Üyelerinden DAÜ’ye Önemli Ziyaret:

Öte yandan, Medea Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Mohammed Announ ve Dr. Tayeb Kermesi, DAÜ’ye önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ile görüşen Dr. Mohammed Announ ve Dr. Tayeb Kermesi, DAÜ ve Medea Üniversitesi arasında gerçekleşecek işbirlikleri hakkında görüşme yaptılar. İki üniversitenin çok güzel işbirliği içerisinde olacağını ifade eden Prof. Dr. Hasan Amca, Medea Üniversitesi yetkililerinin gerçekleştirmiş oldukları ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. DAÜ’yü gezme ve bilgi alma imkanına sahip olan Medea Üniversitesi yetkilileri, DAÜ’nün çok büyük bir eğitim yuvası olduğunu ve hayran kaldıklarını ifade ettiler.