İçeriğe git

DAÜ'nün Yeni TV Programı "Akademik Spor" AS TV Ekranlarında İzleyici İle Buluşuyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi, Spor Yazarı Ahmet Özyaşar’ın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği “Akademik Spor” adlı spor programına bu hafta DAÜ Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu konuk oldu. Söz konusu programda “DAÜ’de ve ülkede spor” konusu ele alındı.

20 yıldır DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü’nde görev alan Cemal Konnolu, geçmişten bugüne üniversitedeki spor olanaklarından bahsetti. Göreve geldiği 1994 yılında kampüste spor imkanlarının ve altyapının zayıf olduğunu bildiren Konnolu, ancak günümüzde üniversite yönetiminin de spora vermiş olduğu destekle çok iyi bir noktada bulunduğuna vurgu yaptı. Konnolu, kampüsün spor olanaklarının, sadece üniversite öğrencilerini değil aynı zamanda bölge halkını da spor kültürüne adapte etmeyi başardığını kaydetti. Konnolu “Bu metropolde spor yapmayan kişi sayısı oldukça azaldı, sporun bir kültür olduğunu, sporla yaşamak gerektiğini insanlarımıza anlatmayı başardık.” ifadelerini kullandı.  Konnolu, DAÜ kampüsünde bulunan spor altyapısından da söz ederek, üniversitede halı sahalar, tartan pist, beton ve toprak zeminli tenis kortları, basketbol sahaları gibi açık hava sahaları bulunduğunu ayrıca çok amaçlı bir de spor salonunda spor imkanı sunulduğunu anlattı. DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü’nde görev alan çok özverili ve güçlü bir ekiple çalıştıklarına vurgu yapan Konnolu, tümünün başarısıyla da futsal, ayak tenisi, çamur voleybolu gibi yeni branşları da KKTC halkıyla buluşturduklarını söyledi.  Konollu, “24 saat yaşayan bir kampüste, 24 saat sporu barındırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Gazimağusa halkının da uğrak yeri olan DAÜ’de, vatandaşlarımızı spora yönlendirmeyi nasıl başardıklarından söz eden Konnolu, kampüsün güvenliği, temizliği ve çağdaş bir ortam olmasının vatandaşların ilgisini arttırdığını bildirdi. Cemal Konnolu, DAÜ sporcu ve takımlarının başarılarından da geniş bir şekilde söz etti. Belli branşlarda gerek yurtiçi gerekse yurt dışında DAÜ’nün önemli başarılar elde ettiğinden bahseden Konnolu, bunlardan da örnekler verdi. 

Programda daha sonra ülke sporu değerlendirildi. Konnolu, ülkede ayrı bir Spor Bakanlığı’nın olmamasını ve sporun siyaset için kullanılmasını eleştirdi. Konnolu, çok ciddi bir fonu olan spora daha çok önem verilmesini diledi ve programın sonunda bir de mesaj vererek, insanlarımızı spor kültürünü yaşamaya davet etti.