İçeriğe git

DAÜ’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde LTD Kadın Sığınma Evi’ne Anlamlı Katkı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yayınevi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ile DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ KAEM) Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Belediye Başkanlığı’na bir ziyarette bulunarak, DAÜ Yayınevi yayınları arasından kadınlarla ilgili hazırlanmış olan bir dizi kitabı ve süreli yayını, LTB Kadın Dayanışma Evi’nde kalan kadın ve çocukların kullanımına sunulmak üzere LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya takdim etti.

Birleşmiş Milletler’in ortaya koyduğu 2030 Küresel Amaçları doğrultusunda “DigitALL: Toplumsal cinsiyet eşitliği için yenilik ve teknoloji” olarak belirlenmiş olan 8 Mart 2023 Dünya Emekçi Kadınlar Günü teması kapsamında; DAÜ yayınları arasından seçilen Kadın temalı yayınların LTB Kadın Sığınma Evi’ne hediye edilmesiyle, karşılaştıkları zorluklar, eşitsizlikler, istismar ve/veya şiddet gibi sorunlardan kaynaklı zorunluluklar dolayısıyla LTB  Kadın Dayanışma Evi bünyesinde bulunan kadınlar ve çocukları için, çağdaş bir ortamda, günün teknolojilerine de erişim sağlayacak şekilde çalışma, araştırma yapma, öğrenme, kendini geliştirme olanakları oluşturulması hedefleniyor.

DAÜ KAEM tarafından hazırlanan ve DAÜ Yayınevi tarafından yayımlanan kadını ve toplumsal cinsiyet çalışmalarını odağına alan yayınlardan hazırlanan seçkiler; ayrıca, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Lefkoşa Barosu, Girne Barosu ve Güzelyurt Barosu’na da hediye edildi.