DAÜ’de “Özgür Filistin” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri Birimi’ne bağlı Filistin Öğrenci Birliği tarafından “Özgür Filistin” konulu konferans gerçekleştirildi. Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen söz konusu konferans ile Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekip konu ile ilgili farkındalık çalışması yapılması amaçlandı. Etkinliğe DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu da katılarak destek verdi.

Söz konusu etkinlik Filistin adına beyaz güvercin uçurtulması ile başladı. Ardından Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kudüs Marşı’nın söylenmesi ile etkinlik devam etti. Filistinli öğrencilerden Al-Jalilah ve Mean Yassen’in Filistin tarihi sunumunun ardından Yusuf Yıldız tarafından “Mescid-i Aksa’yı Gördüm Düşümde” isimli şiir dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Kıbrıs’taki Filistinli Öğrenciler Genel Birliği Temsilcisi Amjad Taha gerçekleştirdiği konuşmasında herkese hoş geldiniz diyerek, herkesin de desteği ile Filistin’in bir gün özgür olacağına inandığını sözlerine ekledi. Etkinlik Filistinli öğrencilerden Al-Jalilah’ın “Ben Oralıyım” ve İkram Pratic’in “Filistin’in Çocuğu” isimli şiir dinletileri ve Merve İliş ile Fatoş Tunç’un resim gösterisi ile devam etti. Ardından Meryem Lordoğlu ve Barış Eroğlu’nun “Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık” isimli ezgiyi seslendirmesi ile etkinlik sona erdi.