İçeriğe git

DAÜ’de Gastrodaü Seminerleri Çerçevesinde Kıbrıs’ın Yenilebilir Böcekleri ve Otları Anlatıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Öğrenci Kulüpleri Birimine bağlı Gastrodaü Kulübü tarafından Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencilerine yönelik bir dizi seminer gerçekleştirildi. DAÜ Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen söz konusu seminerde alanında uzman kişiler öğrenciler ile bir araya gelerek çeşitli konularda bilgiler verdiler.

Ayşe Demir

Habib Demir

Buğçe Cesur

Bir hafta süresince devam eden seminerler dizisi kapsamında Ayşe Demir “Kıbrıs Mutfağı ve Garavolli”, Habib Demir “ Yenilebilir Böcekler” ve Buğçe Cesur “Kıbrıs’ta Yetişen Mantarlar ve Otlar” konularında sunumlar gerçekleştirdi.  Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sunumlar sonunda öğrenciler merak ettikleri soruları sorma fırsatı da yakaladılar.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada alanında uzman kişilerin öğrenciler ile bir araya gelmesinin Kıbrıs mutfağının tanıtılmasında son derece önemli olduğuna dikkat çekerek bu tarz etkinliklerin devam edeceğinin altını çizdi.