İçeriğe git

DAÜ’de “Endüstride Kimyanın Önemi” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik ve Kimya Bölümleri ile Giro Yatırım Ltd. (Icy Su) arasında yürütülen iş birliği protokolü kapsamında “Endüstride Kimyanın Önemi” konulu seminer gerçekleştirildi. 16 Nisan 2024 Salı günü, saat 16:30’da, Fen ve Edebiyat Fakültesi ASA amfisinde düzenlenen söz konusu seminerde, Icy Su Yönetici Hissedarı Nemide Ruso akademisyenler ve öğrenciler ile bir araya geldi.

Etkinliğe Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan, Fizik ve Kimya Bölümleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakallı, Kimya Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gazi, Kimya Bölümünün değerli Profesörleri Prof. Dr. Huriye İcil ve Prof. Dr. Elvan Yılmaz ve diğer bölüm akademisyenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. YÖK onaylı Kimya Lisans (İngilizce müfredat) Programının başlangıç derslerinden birisi olan CHEM 181 “Orientation in Chemistry” dersi kapsamında düzenlenen seminerde endüstriyi kimya ile bağdaştıran Ruso, kimyanın endüstrideki önemini sektörden verdiği çok sayıda örnek ile vurguladı. Ruso, gerçekleştirdiği sunumunda işletmelerin kimya ile büyümesinin mümkün olabileceği üzerinde de durdu.

Su üretimi, plastik ve şişeleme işletmecisi olan Ruso, sunumunun sonunda işletmesinde DAÜ öğrencilerine staj konusunda fırsat tanıyacağını ve başarılı öğrencilere burs imkânı sunacağını belirtti. Sanayi ve üniversite iş birliğinin önemine dikkat çeken Ruso, düzenlenen seminer ile iş birliğini artırıcı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini aktardı.