İçeriğe git

DAÜ Zimbabve Özgürlük Turnuvası’na Ev Sahipliği Yaptı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri Birimi’ne bağlı DAÜ Zimbabve Öğrenci Birliği, adadaki diğer üniversitelerin Zimbabve Öğrenci Birlikleri’nin de katıldığı Zimbabve Özgürlük Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Söz konusu turnuvada Zimbabve uyruklu öğrencilerin yanı sıra, Pakistan ve Gambiya uyruklu öğrenciler de yer aldı. Turnuva kapsamında kadınlar ve erkekler kategorilerinde futbol, basketbol, voleybol ve tenis müsabakaları gerçekleştirildi.

DAÜ Zimbabve Öğrenci Birliği, voleybol turnuvalarında kadın ve erkek kategorilerinde tüm ödülleri kazandı. Basketbol müsabakaları finalinde DAÜ Zimbabve Öğrenci Birliği Kadın Takımı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Zimbabve Öğrenci Birliği Kadın Takımı’nı mağlup ederek birinciliği elde ederken, Melissa Kudakwashe Mukandi turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Basketbol müsabakaları erkekler kategorisinde DAÜ Zimbabve Öğrenci Birliği Erkek Takımı, finalde karşı karşıya geldiği Lefke Avrupa Üniversitesi Zimbabve Öğrenci Birliği Erkek Takımı’na mağlup olarak ikinci sırayı elde etti. Turnuvanın en değerli oyuncusu, Lefke Avrupa Üniversitesi Zimbabve Öğrenci Birliği Erkek Takımı’ndan Rijky seçildi.

Tenis müsabakalarında ise DAÜ Zimbabve Öğrenci Birliği Kadın Takımı’ndan Khanyisile Moyo ve Erkek Takımı’ndan Darlington Makovere namağlup olarak turnuvayı şampiyon tamamladı. Futbol müsabakalarında Lefke Avrupa Üniversitesi Zimbabve Öğrenciler Birliği’nin Young Blood Erkek Takımı, finalde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Zimbabve Öğrenciler Birliği’nin Golden Boys Erkek Takımı’nı mağlup ederek şampiyon oldu. Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Bryon Mugoshi turnuvanın en değerli kalecisi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Prince Bhoko ise turnuvanın gol kralı oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu ise Richard Magosha seçildi.

Turnuvanın ardından DAÜ Zimbabve Öğrenci Birliği tarafından yapılan açıklamada, Zimbabve’nin özgürlüğünün kutlandığı Zimbabve Özgürlük Turnuvası’nda yer alan tüm öğrencilere teşekkür edildi. Açıklamada, Zimbabve’nin özgürlük ruhunun sporun birleştirici gücüyle sürdürüleceği bildirildi.