İçeriğe git

DAÜ, Yeni Öğrencileri ve Aileleriyle Buluştu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 17. Oryantasyon Günleri kapsamında yeni öğrenci ve velileri ile 10 Ekim 2014 Cuma akşamı saat 19:30`da DAÜ Deniz Tesisleri`nde düzenlenen kokteyl ile bir araya geldi. Geceye yeni öğrenci ve ailelerine “hoşgeldiniz” demek ve onların her türlü sorularına yanıt vermek üzere tüm Rektörlük, Fakülte ve Yüksekokul yöneticileri de hazır bulundular.

Geceye ev sahipliği yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Rektör Yardımcıları, Dekanlar ve Bölüm Başkanları, gece boyunca öğrenci ve aileleriyle sohbet etti. Söz konusu gecede konuşan Öğrenci Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, DAÜ ailesine yeni katılan tüm öğrencilere hoşgeldiniz dileklerinde bulundu. Eğitimleri için DAÜ’yü seçen öğrencilere teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Osam, tüm öğrenci ve velilere iyi eğlenceler diledi.

Gecede üniversitedeki tüm Fakülte ve Yüksekokullar için kurulan bilgi masalarında, ilgili fakülte temsilcileri yeni gelen öğrenci ve ailelerinin tüm sorularını cevaplandırdılar. Aileler ve öğrenciler sosyal bir ortamda üniversite yetkilileri ile bir araya gelme ve merak ettikleri tüm soruları sorma fırsatını buldular. Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden yeni öğrenci ve aileleri, geceden oldukça memnun ayrıldılar.

Kampüs Turu Düzenlendi

17. Oryantasyon Günleri kapsamında yeni gelen öğrenci ve ailelerine DAÜ’yü ve KKTC`yi tanıtmak amacıyla çeşitli aktiviteler de düzenlendi. Bu aktivitelerin ilki olan kampüs turu 10 Ekim 2014 Cuma günü saat 9:00`da gerçekleştirildi. Kampüs turu kapsamında yönetsel birimler yeni gelen öğrenci ve ailelerine tanıtıldı.

Gazimağusa Kenti Tanıtıldı

17. Oryantasyon Günleri kapsamında 10 Ekim 2014 Cuma günü saat 14:00`de Gazimağusa turu düzenlendi. Tur kapsamında Namık Kemal Meydanı, Lala Mustafa Paşa Camii, Othello Kalesi, Suriçi gibi Gazimağusa kentinin tarihi ve turistik yerlerini gezen grup, oryantasyon asistanları tarafından bilgilendirildiler.

DAÜ 17. Oryantasyon Günleri kapsamında önümüzdeki günlerde Lefkoşa, Girne ve Karpaz turları da düzenlenecek.