İçeriğe git

DAÜ Yayınları’nın Yeni Kitabı “Lame Indecisiveness: The Story Of Sketches” DAÜ-SEN’in Katkıları İle Tanıtıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yayınevi ile Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü iş birliğinde okuma kültürünü artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla “DAÜ ile Kitap Buluşmaları 2023” adı altında başlatılan ve “Bilgi Yolunda Kitap” sloganıyla yıl boyu sürmekte olan etkinlikler, Lefkoşa Rüstem Kitabevi’nde gerçekleştirilen sergi açılışı ve kitap tanıtımı ile devam etti. Açılışa, DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu, DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) Başkanı Doç. Dr. Ercan Hoşkara, DAÜ Yayınevi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, DAÜ Mimarlık Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkan Ulusu Uraz ve DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Doktora Öğrencisi/Yazar/Sanatçı Kamiar Yazdani ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi ve kitap tanıtımı etkinliği, DAÜ-SEN ile Rüstem Kitabevi’nin destekleriyle düzenlendi. Etkinlikte, Kamiar Yazdani’nin DAÜ Yayınevi yayını olarak Temmuz 2023’de yayımlanan “Lame Indecisiveness: The Story of Sketches” başlıklı kitabının tanıtımı gerçekleştirildi ve kitap içerisinde yer alan 52 eskizden oluşan sanat monografisi içinden, Kıbrıs’a özgü 30 eser sergilendi.

Şebnem Hoşkara

“Bu Yıl Beşinci Kitap Buluşmasını Gerçekleştiriyoruz”

Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, DAÜ Yayınevi olarak, özellikle son birkaç yıldır sayıları ve kaliteleri artan DAÜ Yayınlarının halkla buluşabilmesi ve daha fazla görünür olabilmesi amacıyla Ocak ayından bu yana bir etkinlikler dizisi yapma kararı aldıklarını, Ocak, Mart, Nisan, Mayıs aylarında dört kitap buluşma etkinliği düzenlendiğini; bu etkinlikleri büyük bir kitap fuarına dönüştürme gibi bir niyetleri olduğunu aktardı. Bu etkinlik kapsamında beşinci kitap buluşmasının gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, DAÜ-SEN başta olmak üzere etkinliğe destek veren ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Ercan Hoşkara

“Katkı Koymaktan Büyük Mutluluk Duyuyoruz”

DAÜ-SEN Başkanı Doç. Dr. Ercan Hoşkara, sendika olarak bu etkinliğe katkı koymaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sendikaların emekten ve sosyal adaletten yana olurken, yalnızca üyelerin hakları peşinde koşan ve bunun mücadelesini yapan değil, aynı zamanda toplumsal etkinliklere katkı da sağlayan bir yapı olması gerektiğini aktaran Doç. Dr. Hoşkara, böyle bir örgütsel yapının desteğine ihtiyaç duyan sanatçılara destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Sonuç Zorlu

“DAÜ İnanılmaz İşler Başarıyor”

DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu, bu tür etkinliklerde bulunmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ve gururlandırdığını belirtti. Etkinliğin gerçekleştirilmesine katkıda bulunanlara teşekkür eden Prof. Dr. Zorlu, öğrenciliğin yalnızca üniversitede eğitim almak olmadığını, bu yüzden de DAÜ’nün öğrencilerine aynı zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler de sunduğunu aktardı. DAÜ’nün bu anlamda inanılmaz işler başardığını vurgulayan Prof. Dr. Zorlu, bu etkinlikleri hocalar ve öğrencilerle birlikte yaptıklarını ve bu noktalara bu anlayışla geldiklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından, kitabın yazarı Kamiar Yazdani, eskizler kitabının oluşum sürecini katılımcılara aktardı. Etkinliğin onur konuğu olarak sahneye davet edilen DAÜ Mimarlık Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkan Ulusu Uraz ise, mimarlık ve tasarımda eskizlerin anlam ve önemi üzerine ders niteliğinde bir konuşma gerçekleştirerek, çok değerli bilgilerini, mimarlık ortamından pek çok kişinin bulunduğu sanatsever katılımcı kitlesiyle paylaştı.

Tüm konuşmaların ardından, Kamiar Yazdani’nin eskiz çalışmalarının yer aldığı, DAÜ-SEN sponsorluğunda hazırlanan serginin açılışı gerçekleşti ve devamında düzenlenen kokteylde, yazar / sanatçı Kamiar Yazdani kitabını imzaladı.

Yazdani’nin “Lame Indecisiveness: The Story of Sketches” başlıklı kitabında, 2015-2023 yılları arasında başlıca Kıbrıs, Avrupa ülkeleri, Türkiye ve İran olmak üzere mimari örneklerden çizilen 52 adet eskiz çalışması yer alıyor. Kitapta çizgilerin dış gerçeklikler olarak varlığı, mimarlıkta ışık kavramı, bu kavramın oluşu ve yokluğu sorgulanıyor. Eskizler ile birlikte gelen hikayeler, daha ileri anlamlar veya konseptleri ortaya çıkarmayı ve eskiz sanatçısının eskizleri üretirken yaşadığı en içsel ve duygusal endişeleri yansıtmayı amaçlıyor.