İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, İzmir’de Düzenlenen 12. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı’na Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Mimarlar Odası, İzmir Şubesi’nde düzenlenen 12. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı: “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı ve Mimarlık Eğitimi” etkinliğine katıldı.

2001 yılından başlayarak her iki yılda bir düzenlenmekte olan kurultayda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında mimarlık eğitimi ve ikinci yüzyıla ilişkin öneriler, bilimsel-demokratik ve özerk eğitim ortamının sağlanması, yapı üretim sürecinde mesleki yetki ve sorumluluklar ve yapılı çevre eğitiminin ve kültürünün toplumsallaştırılması, yasal düzenlemeler yoluyla meslek ve eğitim alanında yaşanan değişimler, mimarlık eğitiminde afetlere karşı sağlıklı ve güvenli yapı tasarımı, eğitimde artan bölüm sayısı, kontenjan ve nitelik sorunu, asgari koşulların belirlenmesi, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının içerikleri, lisans eğitimi sonrası meslek içi eğitim programları, mesleğe kabul uygulamasının yasal zemini ve meslek kuruluşuna kayıt kabul koşulları konuları, derinlemesine ele alındı.

Süreç içinde, ilgili kurultayın Danışma Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Prof. Dr. Hoşkara, kurultayda, Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Yerel Yönetim, Kentleşme, Mimarlık ve Eğitim başlıklı oturumun başkanlığı görevini yürüttü.

Kurultay kapsamında geleneksel olarak açılan Diploma Projeleri Sergisi’nde ise, DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü mezunu Güngör Canbulat’a ait Diploma Projesi, Türkiye Cumhuriyeti’nden katılan 22 proje arasında yer alarak sergilendi.