İçeriğe git

DAÜ ve T&T Airport İşbirliğiyle: Kitap Yılı Projesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında KKTC’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi olan Ercan Havaalanı’na T&T Airport işbirliğiyle kitaplardan oluşan bir yılbaşı ağacı oluşturuldu.

Proje, günümüzde insanların okumaya gitgide daha az önem vermesi ve zaman ayırmamasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi. Oluşturulan ağaç yaklaşık 2 metre yükseklik ve 1,8 metre çapında olup, oluşturulma aşamasında DAÜ Özay Oral Kütüphanesi’nin temin ettiği 500 adet kitap kullanıldı. Oluşturulan ağacın yanına #YeniYılKitapYılı sloganları koyularak projeye sosyal medya katılımıyla da dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Kitap ağacına ek olarak DAÜ ve T&T Airport işbirliğiyle yeni nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla çocuklara yönelik alınan kitaplar önümüzdeki günlerde Ercan Havaalanı’nı ziyaret eden çocuklara dağıtılacak. Projenin son ayağı olarak ise yılbaşından sonra kitap ağacında kullanılan kitaplar DAÜ tarafından ihtiyacı olan kurumlara bağışlanacaktır.