İçeriğe git

DAÜ ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Lefkoşa'da Basın Toplantısı Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından, Vakıflar İdaresi'nin yeniden yapılandırılması projesini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla bir Basın Toplantısı düzenlendi. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tümer, Proje Yöneticisi  İzzet Atalay VE DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici’nin katıldığı Basın Toplantısı 6 Mart 2015 Cuma günü, saat 13:00'te, Lefkoşa'da bulunan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Toplantı başında söz alan KVİ Yönetim Kurulu Başkanı Özgü, Vakıflar İdaresi’nin Kıbrıs’ın en büyük kurumsal yapılarından biri olduğundan, altyapısı eksik olan KVİ’nin DAÜ ile birlikte hazırlanan projesinin beş ana başlık altında toplandığından bahsetti. DAÜ’nün güzel bir çalışma yaptığını belirten Özgü, emeği geçen herkese teşekkür etti. Çalışmaların önümüzdeki günlerde hayata geçirilmeye başlanacağını umduğunu belirten Özgü, yasal mevzuatın da zaman içerisinde düzenleneceğini inandığını kaydetti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, bugünün kendileri için önemli bir gün olduğunu kaydederek, bu projenin büyük önem arz ettiğine değindi. KVİ’nin atalarımızın emanetlerinin temsilcisi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün de KKTC’nin kendi özdeğerleri ile oluşmuş büyük bir eğitim kurumu olduğunu, DAÜ ve KVİ ekibine sonsuz güven duyduğunu ifade etti.

KVİ Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter de, KVİ olarak görevlerinin yüzyıllar öncesinden atalarımız tarafından vakfedilen malların toplumun faydasına kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi. “Bu malları en verimli şekilde değerlendirmek bizim görevimizdir” diyen Prof. Dr.  Benter, bir buçuk sene önce yeniden yapılandırma sürecini başlattıklarını, vakıfları daha verimli, çok daha faydalı bir kurum haline getirmek istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Proje Yöneticisi İzzet Atalay, proje ile ilgili basın mensuplarına detaylı bilgiler aktardı. Muhasebe Sistemi, Emlak Yönetimi, Kurumsal Yapı, İnsan Kaynakları ve KKTC Fakirlik Haritası olmak üzere beş ana başlık altında toplanan projenin yapılan işbirliği sonucunda DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi tarafından yürütüldüğünü belirten Atalay, söz konusu ana başlıkları detayları ile birlikte anlattı.