İçeriğe git

DAÜ, Usta Tiyatro Sanatçısı Haldun Dormen`i Konuk Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Tiyatro Topluluğu tarafından organize edilen “Asiye Nasıl Kurtulur?” adlı tiyatro oyununun prömiyeri, usta tiyatro sanatçısı Haldun Dormen`in konuk misafir oyuncu olarak katılımıyla Aktivite Salonu`nda gerçekleştirildi. “Asiye Nasıl Kurtulur?” adlı oyun 9 Mayıs tarihine kadar seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Oyunun prömiyer gecesinde çok sayıda öğrencinin yanı sıra DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ile usta oyuncu ve yönetmen Haldun Dormen yer aldı. “Asiye Nasıl Kurtulur?” adlı oyun, izleyenlerden tam not aldı. Oyunun hemen ardından izleyiciler arasında yer alan usta oyuncu-yönetmen Haldun Dormen`e, tiyatroya vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından onur ödülü takdim edildi.

Usta Tiyatro Sanatçısı Haldun Dormen ile Keyifli Bir Sohbet

DAÜ Tiyatro Topluluğu’nun oyununu izleyen tiyatro sanatçısı Haldun Dormen’le oyun prömiyerinin ertesi günü Aktivite Salonu`nda keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Duayen sanatçı öğrencilerin sorduğu tüm soruları büyük bir içtenlikle yanıtladı. Tiyatroda abartı ve laubalilikten hiç hoşlanmadığının altını çizen sanatçı, tiyatroda en önemli şeyin seyirciye ve tiyatroya duyulan saygı olduğunu ifade etti. Birlikte oynamaktan en keyif aldığı sanatçıların Metin Serezli ve Nevra Serezli olduğunu ifade eden sanatçı, alaylılar ve mektepliler gibi bir ayrımı asla kabul etmediğini de sözlerine ekledi. En iyi eğitimin sahnede bulunmak olduğunu söyleyen usta sanatçı, en önemli sınavın da seyircinin önüne çıkmak olduğunu savundu. Bir öğrencinin “Tiyatrocu olmasaydınız ne olurdunuz?” sorusuna “tiyatrocu olurdum” cevabı üzerine, salondan kahkaha ve alkış sesleri yükseldi.