İçeriğe git

DAÜ Uluslararası Kariyer Haftası Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası işbirliğiyle organize edilen “4. Uluslararası Kariyer Haftası”, 28 Mart 2016 tarihinde, saat 10:00’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen açılış konferansı ile başladı.

Saygı Duruşu ve İştiklal Marşı’nın ardından Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros konuşma gerçekleştirdi. Söz konusu etkinlikte bulunmaktan ve DAÜ ile işbirliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Toros, öğrencilere kariyer planlarını oluşturmada yardımcı olmaya çalışacaklarını vurguladı. Toros, öğrencilere seslenerek “Kariyer Haftası süresince elde edeceğiniz tecrübeler gelecekte kariyer planınızı oluşturmada büyük rol oynayacaktır. Kariyerinizi oluştururken en yüksek verimi gösterebileceğiniz mesleği seçin.” tavsiyelerinde bulundu. Toros, kariyer planını oluştururken sadece ideal ve hayaller doğrultusunda ilerlememelerini, aynı zamanda çevreye ve ihtiyaçlara da odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Üniversite adına konuşma gerçekleştiren DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, iş dünyasından önemli kişilerin ağırlandığı söz konusu etkinliğe katılan herkese hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasında, etkinliğin, öğrencilerin kariyer planlamalarına ışık tutacağına inandığını dile getirerek, Kariyer Haftası süresince öğrencilerin alanında uzman kişiler ile bir araya gelme fırsatı yakalayacağına dikkat çekti.  

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1112045805482779/

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise konuşmasında, öğrencilerin Kariyer Haftası’nı iyi değerlendirmesi gerektiği üzerinde durarak, kariyerin aşama aşama gerçekleştirilen başarılardan oluştuğunu aktardı. Arter, öğrencilere planlarını oluştururken işlerinde heyecanlarını kaybetmemeleri tavsiyesinde bulunarak, toplumun kariyer sahibi kişilere ihtiyacı olduğu üzerinde durdu. 

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Coca-Cola İçecek Genel Müdürü Lisani Atasayan “Kariyer Yolculuğunda Günümüz İş Dünyasının Beklentileri” konulu açılış konferansını gerçekleştirdi. Aynı zamanda Kuzey Kıbrıslı olan Atasayan, sunumuna DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Atasayan, DAÜ’nün kurulduğu günden itibaren büyük ilerlemeler kaydettiğini vurgulayarak, DAÜ’nün Kuzey Kıbrıs ve Gazimağusa ekonomisine büyük katkı sağladığına dikkat çekti ve yeni mezun olacak olan öğrencilere kendi deneyimlerini aktarmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Atasayan sunumunda öğrencilere kariyer planlarını oluştururken dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında geniş bilgiler vererek, öğrencilere sevdikleri mesleklere yönelmeleri tavsiyesinde bulundu. Öğrencilere değişime ve gelişime her zaman açık olmaları gerektiğini söyleyen Atasayan “Başarılı olmak için sorgulayıcı olun” tavsiyesinde bulundu. Katılımın oldukça yoğun olduğu sunum sonunda Prof. Dr. Pulhan tarafından Atasayan’a katılımlarından dolayı Kıbrıs’a özgü DAÜ logolu lefkara işi pano hediye takdimi gerçekleştirildi.

Başarılı ve Tecrübeli Birçok İsim Fakültelerde Öğrencilerle Buluşuyor

Uluslararası Kariyer Haftası’nın ilk gününde Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Başdiyetisyeni Dr. Nevra Koç, Gazi Üniversitesi Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yalınay, Afyon Karahisar Devlet Hastanesi Anestezi Genel Koordinatörü Kemal Özkara, Chef Akademi Türkiye Şef Eğitmeni Ramazan Ceylan, Sivil Toplum Örgütü Başkanlığı Yapımcı Yönetici Kadir Albaş, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel, Gökhan Aksoy Mimarlık’tan Mimar Gökhan Aksoy ve Tunahan Erdağ ile Bridgestone Europe Firması’ndan Genel Müdür Yardımcısı Özge Şirikçi DAÜ öğrencileri ile ilgili fakültelerde biraraya gelerek deneyimlerini aktardılar.

Kariyer Fuarı Cuma Günü Yapılacak

Öte yandan haftanın son günü olan 1 Nisan 2016 Cuma günü ise Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile birlikte 90’ın üzerinde firmanın katılacağı, birçok staj ve iş olanaklarının olduğu, yerel üretim olan ürünlerin de sergileneceği, “4. Kariyer Fuarı”nın açılışı yapılacak. 1 Nisan 2016 Cuma günü, saat 10:00’da, Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda açılacak olan “4. Kariyer Fuarı”na tüm halkımızın da davetli olduğu bildirildi.