İçeriğe git

DAÜ Uluslararası Basketbol Turnuvası Final Gecesi ile Sona Erdi

Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü ile Uluslararası Merkez tarafından organize edilen DAÜ Uluslararası Basketbol Turnuvası 18 Aralık Çarşamba akşamı Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı`nda oynanan üçüncülük/dördüncülük ve final maçları ile sona erdi.

Nefes kesen karşılaşmaların yanı sıra müzik, dans ve bol eğlencenin yaşandığı final gecesine ilgi yoğundu. Finale kalan takımları desteklemek için salonu dolduran  coşkulu taraftarların yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu, Rektör Koordinatörü Tuncer Tuncergil ile bazı akademik ve yönetsel personel de final gecesinde öğrencilerin heyecanına ortak oldular. Bazı yetkililer sadece maçları izlemekle kalmayıp maç aralarında yapılan eğlenceli seyirci etkinliklerine de katıldılar . Örneğin, Spor İşleri Müdürü Cemal Konnolu ve Rektör Koordinatörü Tuncer Tuncergil`in de aralarında bulunduğu 5 kişilik jüri, performansları izleyip not vererek gecenin en iyi smaç atan seyircisini seçtiler. Ayrıca gecede en iyi üçlük atan ve en iyi serbest atış yapan seyirci de belirlendi ve kazananlara sürpriz hediyeler verildi.

Muhteşem final gecesinde yapılan karşılaşmalar sonucunda turnuvaya damgasını vuran takım Türkiye oldu. Hem erkek hem de bayan kategorisinde birinciliği elde eden Türkiye takımının sevinci görülmeye değerdi. Turnuvada elde edilen diğer sonuçlar ise şöyle: Erkeklerde KKTC dördüncü, Nijerya üçüncü, Filistin ikinci olurken, bayanlarda ise Kazakistan dördüncülüğü, KKTC üçüncülüğü, Nijerya ise ikinciliği elde etti.

Karşılaşmaların ardından final gecesine yakışır bir ödül töreni ile dereceye giren takımlara ödül ve hediyeleri verildi. 

http://www.youtube.com/watch?v=R96Ylv11wus