DAÜ Üç Farklı Takımla Basketbol Liglerinde Mücadele Edecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde  Kıbrıs gazetesinde yer alan ve DAÜ’nün basketbol liglerinden çekildiği yönündeki haberle ilgili açıklama yaptı. Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, ilgili yazı neticesinde kamuoyunda oluşabilecek yanlış anlaşılmaları engellemek için konuyu açıklama zorunluluğunun ortaya çıktığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2016 – 2017 sezonunda üç farklı takım ile basketbol liglerinde mücadele edecektir. Bir önceki sezonda sadece Büyük Erkek Takımı ile ligde mücadele ederken, yeni sezonda Küçük Erkek, Yıldız Erkek ve Büyük Bayan liglerinde mücadele edecektir (Büyük Bayan Lig oluşumu ile ilgili görüşlerimizi daha önce federasyon yetkililerine bildirmiştik.) Büyük Erkek Ligi’nde mücadele etmek istemekle birlikte özellikle son iki yılda yerli oyuncuların az kullanılarak, yabancı oyunculara yatırım yapılması Üniversitemizin misyon ve vizyonuna paralellik göstermeyerek amatör ruhun yok olmasına sebebiyet vermektedir. Günü kurtarmak adına yapılan bu çalışmaların içinde bulunmak yerine kendi çocuklarımızı geleceğe hazırlamanın daha anlamlı olduğunu düşünerek Rektörlüğümüz bu kararı almış bulunmaktadır. Buna paralel olarak bir yerine üç takımla ve daha fazla sporcu ile Basketbol Liglerinde yer almak söz konusu olacaktır. Bu bağlamda yeni sezonun hayırlı olmasını temenni eder, liglerdeki tüm takımlara başarılar dileriz.