İçeriğe git

DAÜ "Sosyal Sorumluluk Zamanı" Programında Hayvan Hakları Konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Başel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sosyal Sorumluluk Zamanı” adlı programa bu hafta DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Öğretim Görevlisi, Hayvan Hakları Aktivisti Fayka Güresun konuk oldu. Söz konusu programda “Hayvan Hakları” konuşuldu.

Programa katılan Fayka Güresun, hayvan haklarının neden önemli olduğunu açıkladı. “Biz insanların bu dünyada nasıl ki yaşamaya hakkı varsa, hayvanlarımızın da bir o kadar bizlerle yaşamaya hakkı vardır.” ifadelerini kullanan Güresun, ülkemizde maalesef hayvan haklarına fazlasıyla değer verilmediğini vurguladı. Güresun dilleri olmayan dostlarımızın haklarını savunmanın insanların görevi olduğunu belirtti. Güresun ayrıca, hayvan besleyen insanların hayata daha farklı bir açıdan bakabildiğini aktardı.

Fayka Güresun daha sonra DAÜ kampüsünde geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan “Kısırlat, Aşılat, Yaşat” projesi ile ilgili bilgiler verdi. Projenin amacının kampüs içerisinde yaşayan kedi ve köpeklerin kontrol altına alınarak, kısırlaştırılması, aşılatılması ve onlara yemek verilerek yaşatılmasını içerdiğini ifade etti. Güresun bir yılda kampüs içerisindeki 70 köpeğin projeye dahil edildiğini ve böylelikle, yaklaşık 600 yavru köpeğin doğmasına mani olduklarından, çünkü doğan her bir yavrunun yollarda telef olduğundan söz etti. Güresun ayrıca DAÜ öğrenci kulüpleri arasında bulunan Hayvanları Koruma Kulübü’ne bağlı öğrencilerin de, kampüs içerisindeki köpekler için 4 farklı yedirme noktasına her gece yiyecek bıraktığını anlattı. Projenin KKTC’de ilk ve tek olduğunu bildiren Güresun, uygulamanın tüm adaya yayılmasını diledi. Programda ayrıca en iyi şekilde hizmet verebilecek hayvan barınakları ile ilgili bir değerlendirme yapıldı.