DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi SABDEK Toplantısına Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Marmara ve Yeditepe Üniversiteleri ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşen 9. Sağlık Bilimleri Dekanlar Konseyi’nin (SABDEK) Genel Kurul toplantısına katıldı.

DAÜ adına Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç’un katıldığı toplantı 7 - 8 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlendi. Söz konusu toplantıda açılış konuşmalarının ardından Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Eğitim 4” konulu konferansını gerçekleştirdi. İki gün süren toplantının ilk gününde SABDEK 2. Dönem Stratejik Plan Çalıştayı ve Çekirdek Eğitim Programı’nın (ÇEP) Müfredata Entegre Edilmesi çalıştayı gerçekleştirildi. Toplantının ikinci gününde ise “Programa Başlama ve Öğrenimi Sürdürme Ölçütleri”, “Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) Özdeğerlendirme Süreci” konularında paneller yapıldı. Panelde DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda SABDEK Alt Yapı Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ise “Programa Başlama Ölçütleri” konusunda bir sunum gerçkleştirdi. Son oturumda ise “SABDEK Genel Kurulu” yapıldı.