İçeriğe git

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı SABDEK Toplantısı'na Katıldı

Sağlık Bilimleri Dekanlar Konseyi 4. Genel Toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Başkan Danışmanı ProfDrSezer Şener Komşuoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ve 41 üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları ile akademisyenlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Son derece başarılı ve verimli geçen toplantıya Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç katıldı.  

Toplantının açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Dekanlar Konseyi (SABDEK) Başkanı Prof. Dr. Sayın Sibel Aksu Yıldırım yaptı. Prof. Dr. Yıldırım, “SABDEK olarak 2015 yılının Mart ayında çıktığımız yolda kararlılıkla ve büyük adımlarla yürüyoruz. 2015 yılında 47 olan Sağlık Bilimleri Fakültesi sayısı bugün itibariyle 61‘e ulaşmış durumdadır. Bu nedenle çalışmalarımızın en önemli hedefini, sağlık bilimlerinin pek çok alanında artık doygunluğa ulaştığını düşündüğümüz sayısal odaklı büyümeyi, kalite odaklı büyüme ile de destekleyebilmek oluşturmaktadır. Bugün yaklaşık 1 yıldır süren çalışmalarımızın ürünlerini değerlendirmek üzere yeniden birlikteyiz” dedi.

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Aşkın Asan ise konuşmasında “Sağlık Bilimleri Fakülteleri arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi, deneyimlerin paylaşılması ve sağlık bilimleri alanındaki politikaların daha verimli olması amacıyla kurulan SABDEK ortak bir platform olma görevini başarıyla sürdürmektedir” diye vurguladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Süleyman Baykal da “Toplantıda iki önemli konu tartışılacak, bunlardan biri yüksek öğretimde kalite güvencesi, diğeri çekirdek eğitim programı. Artık kaliteyi konuşur olmaktan çıktık, uygulamaya dönüştürdük.” açıklamasında bulundu.

SABDEK Toplantısında; Prof. Dr. Yıldırım tarafından Yükseköğretimde Kalite Güvencesi çalışmaları hakkında bilgi verildi. SABDEK Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sultan Taşçı Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Ulusal ÇEP Koordinatörlerinin sunumlarından sonra ÇEP çalışmaları tartışmaya açıldı ve toplantıya katılan dekanlar tarafından oybirliği ile kabul edildi. Ayrıca sağlık bilimlerinde eğitimin sürdürülmesi için gereken asgari ölçütler ve mezun izleme konularında SABDEK komisyonlarınca yapılan çalışmalar bu konudaki iyi uygulama modelleri eşliğinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlarının görüşlerine sunuldu. Toplantıda SABDEK’in en önemli paydaşlarından Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktarıldı ve Sağlık Bilimleri Programlarının akreditasyonunda kullanılacak “genel program ölçütleri” sunuldu ve “programlara özel ölçütlerle” ilgili çalışmalarda gelinen nokta paylaşıldı.

Toplantı sonucunda 5. SABDEK toplantısının 20 – 21 Ekim 2016 tarihleri arasında KKTC‘de Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.