İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Bir İlke Daha İmza Atıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi bir ilke daha imza atarak öğrencilerine lisans eğitimi alırken aynı zamanda yüksek lisans dersi alma fırsatını sunuyor. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine önemli bir avantaj sağlayacak olan söz konusu uygulama ile öğrenciler, lisans eğitimlerini tamamlarken aynı zamanda alacakları yüksek lisans dersleri sayesinde yüksek lisans eğitimlerini de tamamlayabilecekler.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, fakültenin ve fakülte bünyesinde yer alan Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu’nun yeni açılımlarla büyümeye devam ettiğini belirterek fakültenin dördüncü yılında 2500’e yakın öğrencisi, 100 civarındaki öğretim elemanı ve 14 tam donanımlı laboratuvarı ile eğitim hayatına devam eden Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2013-2014 Akademik Yılı’nda başlattığı Yüksek Lisans programlarıyla  gelişimini sürdürdüğünü vurguladı.

Prof. Dr. Harutoğlu, Hacettepe, Ankara, Marmara, İstanbul ve Dokuz Eylül gibi seçkin  üniversitelerin de desteğiyle hızla büyümeye devam ettiklerini ve kısa sürede en çok tercih edilen fakülteler arasına girdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Harutoğlu, öğrencilere çok avantaj sağlayacak yeni bir uygulamanın senato kararı ile Bahar döneminde ilk  kez yürürlüğe gireceğinin  müjdesini de vererek dünyada pekçok üniversitede, Türkiye Cumhuriyeti’nde de birkaç üniversitede örneği olan fakat KKTC’deki üniversitelerde  uygulanmayan bu  programı ilk kez başlatarak öğrencilerin lehine önemli  bir akım başlattıklarının altını çizdi.

Lisans Öğrencileri Yüksek Lisans Programına Entegre Olabilecek

Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, yeni uygulama ile lisans öğrencilerinin 2. sınıftan sonra koşulları sağladıkları takdirde yüksek lisans programından ders alma hakkına sahip olacaklarını ve lisansla birlikte yüksek lisans eğitimine de devam edebileceklerini söyledi. Bu uygulama ile öğrencilerin kısa sürede master programından mezun olup, eğitim sürelerini kısaltarak, meslek  hayatlarına  daha kısa sürede atılabileceklerini belitti. Öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılanan bu uygulamaya  başvuru sayısının oldukça yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Harutoğlu, TC ve KKTC’de  Sağlık Fakültelerindeki akademisyen açığını da kısa sürede kapatma konusunda önemli  katkı sağlayacaklarını söyledi.

Yüksek Lisans ve Doktora  Programları Artırılacak

Prof. Dr. Harutoğlu, şu an devam etmekte olan “Fizyoterapi ve Rehabilitasyon” ve “Beslenme ve Diyetetik” yüksek lisans programlarına ilaveten aynı bölümlerin doktora programları ile Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi programları için yüksek lisans programlarını da 2014-2015 Akademik Yılı’nda uygulamaya koymayı planladıklarını belirtti. Prof. Dr. Harutoğlu 2013-2014 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde okuyan başarılı öğrencilerin Yüksek Lisans programından ders alma haklarının önemli bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Prof. Dr. Harutoğlu, kaliteli eğitimin yanında, öğrencilere önemli bir avantaj sağlayan bu uygulamanın DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinin tercih edilme oranında önemli rol oynayacağını ve  önümüzdeki yıl  öğrenci sayısındaki  artışın çok daha fazla olacağını öngördüklerini belirtti.