İçeriğe git

DAÜ Psikoloji Kulübü’nden Disleksi Farkındalık Etkinliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı DAÜ Psikoloji Öğrencileri Kulübü tarafından dünya genelinde gerçekleştirilen disleksi farkındalık etkinliklerine paralel olarak konferans gerçekleştirildi. Söz konusu konferansta DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Raman “Nöroçeşitliliğin Kutlanması: Disleksi” konulu sunum gerçekleştirdi.

Konferans, İngilizce ve Türkçe dilinde herkesin katılımına açık olarak Merkezi Derslikler binasında gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Prof. Dr. Raman, özgül bir öğrenme güçlüğü olarak tanımlanan disleksi hakkındaki mitleri, yanlış anlamaları ve genel bilgi eksikliğini vurgulayarak disleksiyi nöroçeşitlilik çerçevesi içinde kutlamayı amaçladı. Psikoloji Kulübü öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe katkı koymaktan dolayı son derece memnun olduğunu aktaran Prof. Dr. Raman, konferansın disleksi ile karşılaştırıldığında tipik okuma gelişimi sırasında kullanıldığı varsayılan bilişsel becerilere ve okuma modellerine odaklı olarak gerçekleştirildiğini bildirdi. Prof. Dr. Raman, teorik ilkelerin özel eğitim ihtiyaçlarında uygulanmasına ilgi duyan bir Bilişsel Psikolog olarak, çok disiplinli araştırmalardan başlayarak Türkçe'de disleksiyi anlama ve farkındalık geliştirme konusunda katetmemiz gereken çok yol olduğuna inandığını belirtti.

DAÜ Psikoloji Kulübü’nden Disleksi Farkındalık Etkinliği

Etkinliğe ayrıca 38 yıl ilkokul öğretmenliği yapmış emekli öğretmen Meliha Önder de konuk olarak katılarak, okuryazarlık edinimi ve akademik başarıyla ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Önder, eğitimin sevgiyle başladığını, bunun özgüvenin temelini oluşturduğunu, başarının ise özgüvenden kaynaklandığını vurguladı.