İçeriğe git

DAÜ`de “Benim Çocuğum” Adlı Belgesel Film Gösterildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 8. Psikoloji Günleri kapsamında, Psikoloji Bölümü, Psikoloji Öğrencileri Kulübü ile Kuir Kıbrıs'ın ortaklaşa düzenlediği “Benim Çocuğum” adlı belgeselin Kıbrıs Galası DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu`nda gerçekleştirildi. Gala öncesi gerçekleştirilen resepsiyonun ardından film gösterimine geçildi.

Yönetmenliğini Can Candan`ın yaptığı “Benim Çocuğum” adlı belgesel türündeki film çocukları lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel olan bir grup Türkiye’li anne ve babanın, içinde yaşadıkları muhafazakar, homofobik ve transfobik toplumda, ebeveyn, aile ve aktivist olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımladıkları ve bu özel deneyimlerini seyirci ile samimi bir şekilde paylaştıkları uzun metraj bir belgesel film projesidir.

Belgeselin ardından lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel çocuklara sahip olan ebevynler ile söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından Can Candan’ın katılamadığı KKTC Galası`na filmin ortak yapımcılarından ve aynı zamanda filmin danışmanı olan Metehan Özkan`a  Can Candan ve ekibi adına teşekkür plaketini DAÜ Öğretim Görevlisi Ziba Sertbay takdim etti.