İçeriğe git

DAÜ Psikoloji Bölümü ile Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü Kardeş Bölüm Oldular

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü ile Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü birbirlerini Aralık 2018 tarihinden itibaren kardeş bölüm olarak tanımladıklarını duyurdular.

DAÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Bayraktar konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Her zaman saygı ile andığımız Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile ilişkilerimizi kardeş bölüm seviyesine çıkardığımız için mutluyuz. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz II. Sosyal Psikoloji Kongresi’nde ve bu yıl gerçekleştireceğimiz Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu’nda sürekli iş ve güç birliği içerisinde olduğumuz Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile kardeş bölüm olmamızın her iki bölüm öğretim üyelerine ve öğrencilerine büyük fırsatlar getireceğinden hiç şüphem yok. Türk Psikologlar Derneği tarafından akredite edilmiş bu iki değerli  bölüm bundan sonra birbirlerini destekleyerek akademik yaşamlarına devam edeceklerdir. Hepimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Başkent Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Doğan Kökdemir ise her iki bölümün önümüzdeki yıllarda güçlerini birleştirerek psikoloji biliminin ve mesleğinin hem yakın coğrafyada hem de dünya genelinde gelişmesini sağlamak için gerekli olan akademik ve bilimsel adımları atma konusunda güç birliğinde olacaklarını vurguladı. Prof. Dr. Kökdemir, DAÜ ile iş birliği içerisinde olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek iş birliğinin güzel sonuçlara neden olacağına inandığını dile getirdi.