DAÜ-PDRAM “Üniversite Yaşamına Uyum: Kültür Şoku Şok Etmesin” Başlıklı Grup Çalışması Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM) tarafından DAÜ öğrencilerine yönelik “Üniversite Yaşamına Uyum: Kültür Şoku Şok Etmesin” başlıklı iki ayrı öğrenci grup çalışması düzenlendi.

DAÜ-PDRAM uzmanlarından Uzm Psk. Özlem Güler Erginsoylu, Uzm. Psk. Gökçe İnce ve Sosyal Hizmeler Uzmanı Halide Sarp tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli sunumlar ve etkinliklerle üniversite yaşamına uyum, farklı bir kültüre adapte olma, kültür şokunun evreleri, psikolojik sağlamlık ve zorlayıcı durumlarla baş etme becerileri gibi konuların üzerinde duruldu. Öğrencilerin de katılımı ile konular interaktif bir şekilde ele alındı. İki ayrı oturumda gerçekleştirilen çalışmalara 16 öğrenci katıldı. Çalışmayı tamamlayan öğrencilere DAÜ-PDRAM tarafından katılım belgesi verilirken, DAÜ-PDRAM grup çalışmalarının 2022-2023 Akademik Yılı’nda farklı konularda devam edeceği bildirildi.