İçeriğe git

DAÜ Öğrencilerinden Bebek Bakım ve Emzirme Odası

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk organizasyonları dersi kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi daha gerçekleştirildi. DAÜ Eğitim Fakültesi ve Turizm Fakültesi öğrencileri işbirliği ile Turizm Fakültesi’nde seçmeli olarak verilen ‘THRM 223- Sosyal Sorumluluk Organizasyonları’ dersi kapsamında yapılan projede, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bulunan Bebek Bakım ve Emzirme Odası Mağusa Kale Lions Kulübü katkıları ile iyileştirildi. Odanın açılışı 14 Aralık 2016 Çarşamba günü, saat 09.00’da gerçekleşti. Açılışta Mağusa Kale Lions Kulübü Başkanı Dr. Suna Hasipoğlu ve Mağusa Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Umut Altunç konuşma yaptı.

Proje DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso koordinasyonu çerçevesinde Gizem Koyun, Gizem Şahin, Damla Kuru, Nilay Güncan ve Nebil Salamah adlı öğrenciler tarafından Mağusa Kale Lions Kulübü’nün katkılarıyla hayata geçirildi.  Proje sorumlusu öğrenciler neden bu projeyi yaptıkları sorusuna: “Hastanede yatan çocuklara oyun odası yapmak için bu projeye başladık. Fakat hastanede oyun alanı olduğunu öğrendikten sonra, Gazimağusa Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Umut Altunç ile görüşerek bebek bakım ve emzirme odasının yetersiz olduğunu öğrendik. Böyle bir eksikliği gidererek daha faydalı olacağımızı düşündük. Ders kapsamında da olsa böyle bir projenin içinde bulunduğumuz için çok mutluyuz.” şeklinde cevap verdi. Öğrenciler açılışta Mağusa Kale Lions Kulübü’ne, Dr. Suna Hasipoğlu’na ve Dr. Umut Altunç’a  yardımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Mağusa Kale Lions Kulübü Başkanı Dr. Suna Hasipoğlu açılışta yaptığı konuşmasında; “Emzirme odamızda anne de bebeği de mutlu olsun istedik. Zaten Lions’ların görevi gönüllülükle karşılıksız yardım etmek ve bizden daha az şanslı insanlara sevgi ulaştırma, madden, manen yanında olmaktır. Kale Lions ve diğer adamızdaki 14 Lions Kulüp çevreye, sağlığa, eğitime, açlığa, körlüğe bir çok konuda katkı koymaya çalışıyor.” dedi. Dr. Hasipoğlu bu projeye büyük küçük katkı koyan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra proje sürecinde öğrencilere yardımcı olan Gazimağusa Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Umut Altunç ise konuşmasında, düzenlenen odanın hastanede çok bakımlı ve iyi durumda olmayan odalardan biri olduğunu söylerek, yapılan düzenleme ve iyileştirme için DAÜ öğrencilerine ve Lions Kulübü’ne teşekkür etti.