İçeriğe git

DAÜ Öğrencileri Tepebaşı Medoş Lalesi Festivali'nde

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ve Turizm Kulübü Öğrencileri 12. Tepebaşı Medoş Lalesi Festivali’ne katıldı.

DAÜ Turizm Fakültesi ve Turizm Kulübü öğrencileri Tepebaşı’na bir gezi düzenleyerek 12. Tepebaşı Lale Festivali’ne katıldı. Öğrenciler hem Kıbrıs kültürünü tanıma hem de  dünyada sadece Kıbrıs’ta yetişen ve “Medoş Lalesi” olarak da bilinen Yorgoz Lalesi’ni görme fırsatı yakaladılar. Medoş laleleri ile ünlü Tepebaşı köyünde düzenlenen festival ile bölgenin doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtımına katılan DAÜ Turizm Kulübü Başkanı Çağatay Kaan Eren ve Turizm Fakültesi öğrencileri, Lapta Belediyesi ile Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği (TEB-DER) işbirliğinde gerçekleştirilen festival boyunca Medoş lalelerinin bulunduğu bölgeye gitmek için yürüyüşlere katılmaktan oldukça memnun olduklarını belirttiler. Öğrenciler yorgunluklarını yerel lezzetlerin tanıtıldığı standlarda ikram edilen yiyecek ve içeceklerle atarak keyifli bir yorgunlukla Gazimağusa’ya döndüler.

Prof. Dr. Hasan Kılıç: “Hedef,  Kıbrıs Kültürünü ve Doğasını Tanıtmak”

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç eğitimin sadece sınıfta olmadığının bilinciyle hareket ettiklerini vurguladı. Prof. Dr. Kılıç, Kıbrıs’ın kültürü ile doğasını öğrencilere göstererek bilgi dağarcıklarını geliştirmeyi ve bu çerçevede eğitimlerinin yanında Kıbrıs’ın güzelliklerini tanıtmayı hedeflediklerine dikkat çekti.