DAÜ Öğrenci Konseyi’nde Bayrak Değişimi Gerçekleşti

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 2023-2024 Akademik Yılı Öğrenci Konseyi seçimlerinin ardından Aktivite Merkezi’nde düzenlenen Devir Teslim Töreni ile yeni öğrenci konseyi göreve başladı. DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu’nun katıldığı törende, görevini tamamlayan Öğrenci Konseyi Üyeleri’ne teşekkür plaketleri takdim edilirken, yeni yönetim de görevlerini devraldı.

Törende 2022-2023 Akademik Yılı Öğrenci Konseyi eski başkanı Ali Ardıç adına konuşma gerçekleştiren eski Mali İşler Sorumlusu Hakan Melih Öztürk görevde bulundukları süre boyunca ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek yeni akademik dönemde göreve gelen Öğrenci Konseyi yeni Başkan ve üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

2023-2024 Akademik Yılı Öğrenci Konseyi Başkanı Başbuğ Kurtbey Duru gerçekleştirdiği konuşmasında, göreve gelen herkese hayırlı olmasını temenni ederek görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını bildirdi. Duru, geçen dönem görev alan Öğrenci Konseyi Başkan ve üyelerine emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Törende konuşan Prof. Dr. Zorlu Öğrenci Konseyi’nin her zaman aktif olarak çalışması gerektiğine değinerek öğrenci konseylerinin üniversitelerde öğrenci ile akademik ve yönetsel personel arasında köprü görevi gördüklerini vurguladı. DAÜ’de çok farklı ülkelerden öğrencilerin eğitim aldığını belirten Prof. Dr. Zorlu, bu bağlamda öğrenci konseyine büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizdi. Yeni Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu’na görevlerinde başarılar dileyen Prof. Dr. Zorlu, rektörlük olarak her zaman desteğe hazır olduklarının altını çizdi.

2023-2024 Akademik Yılı’nda görev yapacak olan DAÜ Öğrenci Konseyi’nde görev alan öğrencilerin isimleri şu şekilde: Başbuğ Kurtbey Duru (Başkan), Mehmet Zeki Arslan (Başkan Yardımcısı), Meryem Lordoğlu (Genel Sekreter), Yusuf Yıldız (Mali İşler Sorumlusu), Safa Erdoğan (Disiplin İşlerinden Sorumlu), Adeviye Ezgi Su Tezcan (Üye), Arda Edebali (Üye), Dilara Aydın (Üye), Öykü Küsmez (Üye), Gürkan Ülker (Üye), Barış Ali Ömer (Üye), Mehmet Karaıslı (Üye), Eskender Araia Kidane (Üye), Madina Baghirova (Yabancı Öğrenci Temsilcisi).

Yeni Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu’ndan Rektörlük Ziyaretleri

2023-2024 Akademik Yılı’nda görev yapacak olan DAÜ Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri 21 Aralık 2023 tarihinde DAÜ Rektörlüğüne ziyaret gerçekleştirdi. Söz konusu ziyarette DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı Dr. Erdal Özcenk makamlarında ziyaret edildi. VYK Başkanı Dr. Özcenk’e gerçekleştirilen ziyaret sırasında VYK üyeleri Halil İbrahim Orun ve Hasan Esen de hazır bulundu. Ziyaretlerde yeni göreve gelen Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri tanıtıldı. Ziyaretler sırasında DAÜ Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar dilendi.