İçeriğe git

DAÜ Müzikal Topluluğu “İstanbul’un Efendisi” Oyununu Sahneledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Müzikal Topluluğu tarafından organize edilen ve Musahipzade Celal tarafından yazılan, düzenlemesini ve yönetmenliğini Halil Artur’un yaptığı “İstanbul Efendisi” isimli oyun, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda seyirci ile buluştu.

DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen gala gecesine birçok yönetsel ve akademik personelin yanısıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Osmanlı’da “Lale Devri”nin sonrasında geçen oyunda tüm İstanbul’un korktuğu Kadı Savleti Efendi, kızı Esma’ya hayırlı bir kısmet aramaktadır. Fallara, cinlere, perilere düşkünlüğünden dolayı kızına damat adayını bu yolla seçmeye kalkışır. Fakat kızı Esma da gönlünü Safi Çelebi’ye kaptırır. Bu iki gencin imkansız aşkını çözebilecek ve koca İstanbul’da Kadı Savleti Efendi’yi kandırabilecek tek kişi ise Çengi Afet’tir. Oyun bundan sonraki çetrefili anlatmaktadır.

Müzikal Topluluğu oyuncuları olumlu bildirimlerden dolayı duydukları mutluluğu dile getirirken yeni oyunlar için aynı enerjiyle çalışmaya devam ettiklerini dile getirdiler.