İçeriğe git

DAÜ "Muhteşem Yüzyıl" Dizisinin Görsel Efekt Tasarımcılarını Ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Grafik Tasarım ve Yeni Medya Tasarımı Kulübü, Digiflame firması görsel efekt tasarımcılarının katılımıyla gerçekleşen “Görsel Efekt ve Animasyon Dünyasına Bakış” konulu bir seminer düzenledi.

“Muhteşem Yüzyıl” dizisi ile “Çanakkale Yolun Sonu” ve “Tamam mıyız?” filmlerinin görsel efekt tasarımlarını yapan Digiflame firmasından Serkan Semiz ve Celal Öztürk’ün konuk edildiği seminerin ilk kısmında görsel efekt tasarımı ve animasyon ile ilgili teknik bilgi verildi ve firma tarafından yapılan çalışmalar katılımcılara gösterildi. Seminerin ikinci kısmında ise hem Türkiye’de hem de dünyada görsel efekt endüstrisinin işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Konuşmasında dizi prodüksiyonları hakkında yurtdışı ile Türkiye’yi karşılaştıran Semiz, özellikle Türkiye’de yapılan dizilerde görsel efekt çalışmalarının nicel olarak dünya standartlarının çok üstünde olduğunu belirtti.

Hem öğrenciler hem de bu alana ilgi duyanlar tarafından yoğun ilginin gösterildiği seminerin sonunda, katılımcılara katılım sertifikası verildi ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi.