İçeriğe git

DAÜ Mezunu Posta Gazetesi Editörü Murat Gülderen DAÜ’de Seminer Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından fakülte ve yüksekokullarla iş birliği içerisinde her yıl organize edilen 11’inci Uluslararası Kariyer Günleri, DAÜ İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nde düzenlenen etkinlik ile devam etti. Etkinlikte DAÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü mezunu olan Posta Gazetesi Teknoloji Haberleri Editörü Murat Gülderen “Medyada Dijitalleşme Geleneksel Medyayı Ortadan Kaldırır Mı?” konulu seminer verdi. Seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Medyada Uzmanlaşmanın Önemine Değinildi

Seminerde bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Murat Gülderen, ana akım medyanın varlığını dijital platformda da sürdürdüğüne dikkat çekti. Gülderen, öğrencilerin haber üretimi noktasında özel alanlarda uzmanlaşmalarının önemine değinerek, DAÜ Gündem Gazetesi’nin bu kapsamda kendilerini geliştirebilmeleri için büyük bir fırsat olduğuna değindi. Öğrencilik yıllarında kendisinin de DAÜ Gündem Gazetesi’nden çok şeyler öğrendiğini ifade eden Gülderen, seminer davetinden ötürü DAÜ İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Ersoy’a da teşekkürlerini iletti.

“Dijital Çağa Uyum Sağlamalıyız”

Prof. Dr. Metin Ersoy ise Gülderen’i mezunu olduğu fakültede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, öğrencilere sunduğu katkıdan dolayı teşekkür etti. Günümüzde yeni medyanın daha aktif olduğunu ancak güven sorunu yaşadığını da vurgulayan Prof. Dr. Ersoy, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü olarak tüm çabalarının yetiştirdikleri öğrencilerle yenilikleri yakalamak ve dijital çağa uyum sağlamak olduğunu belirtti. Seminer sonrasında Prof. Dr. Metin Ersoy ve Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu tarafından Murat Gülderen’e plaket takdim edildi.