İçeriğe git

DAÜ KENT-AG, Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı Ve Cumhuriyet Parkı İçin Hazırlamış Olduğu Peyzaj Tasarım Projesini Halkın Görüşüne Sundu

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (DAÜ KENT-AG), Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı’nın da içinde bulunduğu Lefkoşa Cumhuriyet Parkı için hazırlamış olduğu tasarımı halkın bilgi ve görüşüne sundu. Konuya ilişkin DAÜ KENT-AG tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile DAÜ arasında imzalanmış olan protokol kapsamında, DAÜ KENT-AG tarafından Başkent Lefkoşa’da yer alan, Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı ve Cumhuriyet Parkı’nın yeni peyzaj tasarım projesi tamamlanmış ve ilgili Bakanlığa teslim edilmiştir.

DAÜ KENT-AG, Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı Ve Cumhuriyet Parkı İçin Hazırlamış Olduğu Peyzaj Tasarım Projesini Halkın Görüşüne Sundu

Uzun zamandır bakımsız ve atıl durumda bulunan ve bundan dolayı; kentlilerin ve bölge halkının rahatlıkla kullanabileceği, yerel kimlik bağlamında bütünlüklü düşünülmüş ve tasarlanmış bir park olarak kullanılmamakta olan Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı ve Cumhuriyet Parkı’nın, güncel koşullar ve gereksinimler doğrultusunda yeniden tasarlanması amacıyla imzalanan protokol kapsamında, DAÜ KENT-AG’den peyzaj mimarı ve kentsel tasarımcı Doç. Dr. Nevter Zafer Cömert ile mimar ve kentsel tasarım uzmanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara görev almışlardır.

Herkesin kullanımına açık, eşitlikçi ve adil, ekosistemi koruyarak kente katkı sağlayacak ve iklim değişikliğine katkıda bulunacak bir mekan yaratılması hedefleri ile tamamlanan tasarım, ilgili Bakanlığa teslim edilmesinin ardından, katılımcı planlama ve tasarım anlayışı içinde, Park alanında, Rauf Raif Denktaş Müzesi olarak inşa edilmiş olan binanın girişinde yer alan amfide düzenlenen bir toplantı ile bölge halkının görüş ve önerilerine sunulmuştur.”