İçeriğe git

DAÜ Kent-Ag 2023 Dünya Şehircilik Günü’nü Kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (DAÜ KENT-AG), 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü düzenlediği çevrim içi bir etkinlik ile kutladı.

Plancılar, kentsel tasarımcılar ve dünyanın dört bir yanından topluluklar, her yıl 8 Kasım’da, iyi planlamanın, yaşamak, çalışmak ve birlikte oynamak için alanlar yaratması, insanların hayatlarını iyileştirmesi ve topluma olan büyük katkılarını kutluyor. Bu yıl teması “Küresel Olarak Öğren, Yerel Olarak Uygula” olarak belirlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü, planlama ve küresel planlama kültürlerinden öğrenmenin değerini vurgulamayı, yaratıcılığı beslemeyi ve küresel mücadelelere sürdürülebilir, adil çözümler sunmayı amaçlıyor.

Sürdürülebilir kentsel gelişme ve planlama üzerindeki uluslararası tartışmaların bir parçası olan DAÜ KENT-AG, her yıl Dünya Şehircilik Günü’nü akademik ve toplumsal etkinlikler düzenleyerek kutluyor.

DAÜ KENT-AG, bu kapsamda bu yıl düzenlediği çevrimiçi etkinlikte, görüşlerini ve uzmanlıklarını, toplumla ve DAÜ ailesi ile paylaşmaları için, Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği (ISOCARP) Bilim Komitesi’nin iki değerli üyesini misafir etti. DAÜ KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara’nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, ISOCARP Bilim Komitesi Başkanı Dr. Ulrich Graute ile ISOCARP Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Dr. Tiana Tufek Memisevic, Birleşmiş Milletler’in 2030 yılı amaçları konusundaki gelişmeleri ve bu amaçların yerel olarak uygulanmasının önündeki mücadeleleri tartışarak etkinliğe değerli katkılarda bulundular.

Buna ek olarak, etkinlik kapsamında, özellikle felaketlerin, afetlerin, tehlikelerin, gerilimlerin, küresel şokların ve uluslararası ölçekteki anlaşmazlıkların karşılıklı kompleks etkileşimlerine odaklanılarak, afetler öncesi ve sonrası planlama stratejileri değerlendirildi.