İçeriğe git

DAÜ İranlı Öğrenciler Birliği Yalda Gecesi Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İranlı Öğrenciler Birliği geçtiğimiz günlerde “Yalda Gecesi” etkinliği düzenledi. Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinliğe hem DAÜ’deki İranlı öğrenciler hem de Kıbrıs’ta yaşayan İranlılar ilgi gösterdi.

DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova gecede yaptığı açılış konuşmasında üniversitelerin öğrencilerine kaliteli eğitim vermesinin yanında kültürel eğitim de sağlamasının önemine değinerek, DAÜ’nün Kıbrıs’taki tüm İranlıları ağırlamaktan memnuniyet duyacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Tanova, İranlı Öğrenciler Birliği üyelerini DAÜ’nün gelişimi yönünde gösterdikleri çabalardan dolayı tebrik ederek, 2016 yılının DAÜ için her yönden iyi bir yıl olduğunu sözlerine ekledi.

Gecede konuşma yapan İran Büyükelçisi Dr. Reza Zabib ise DAÜ’ye misafirperverliği ve sıcakkanlılığından dolayı teşekkürlerini iletti. Açılış konuşmalarının ardından Ahang Ensemble’ın canlı müzik performansı, Kuran’dan kesitlerin okunması ve şiir dinletileri gerçekleştirildi. Yılın en uzun ve karanlık gecesi olarak kabul edilen 21 Aralık gecesi İran kültüründe doğumu ve kış gündönümünü simgelemekte ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

İlgili Yazılar