İçeriğe git

DAÜ, Irak'tan Gelen Misafirlerini Ağırladı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Erbil Politeknik Üniversitesi Rektörü Dr. Rasul Kawa, Rektör Yardımcıları Dr. Rassam Nageeb ve Dr. Khatab Jawdat ile Dohuk Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Dohuki geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü’nü ziyaret etti.

Erbil Politeknik Üniversitesi Rektörü Dr. Kawa ve Rektör Yardımcıları, öncelikle DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ile biraraya geldiler. Ziyaretçilere DAÜ hakkında geniş bilgiler veren Prof. Dr. Amca, uluslararası işbirliklerine ve uluslararası tanıtıma büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Ardından Eczacılık, Sağlık ve Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültelerini ziyaret eden Irak’lı misafirler, öğleden sonra ise DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ile bir toplantı yaptılar. Akreditasyoların ve akademik işbirliklerinin görüşüldüğü toplantıda iki kurum arasında geleceğe yönelik işbirlikleri de ele alındı.

Rektör Dr. Kawa ve Rektör Yardımcıları aynı gün DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette DAÜ’nün fakülte ve bölümleri, alt yapı ve kampüs olanakları, öğrenci ve akademik kadro profili ve akreditasyonları ile ilgili detaylı bilgiler aktaran Rektör Vekili Prof. Dr. Osam uluslararası işbirliklerine her zaman açık olduklarını ifade etti.

Öte yandan Dohuk Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Dohuki de DAÜ’yü ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ile görüştü. Ailesi ile birlikte ülkeye gelen Prof. Dr. Dohuki, iki kurum arasında yapılabilecek işbirlikleri ile ilgili DAÜ’de çeşitli toplantılara katıldı ve fakülteleri gezdi. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’dan DAÜ ile ilgili detaylı bilgiler alan Prof. Dr. Dohuki, DAÜ’nün uluslararası yapısının, kampüs olanaklarının ve akreditasyonlarının etkileyici olduğunu belirterek, DAÜ ile yapılacak işbirliklerinden mutluluk duyacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Osam ise uluslararası işbirliklerine verilen önemden bahsederek, DAÜ’nün akreditasyonları, öğrenci ve öğretim görevlisi profili ile gerçek anlamda uluslararası bir eğitim kurumu olduğunu ve her geçen gün gelişmeye devam ettiğini kaydetti. Prof. Dr. Osam, IKBY’den gelen üniversite yetkililerini DAÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti de ifade ederek, dünyanın her yerinden iyi eğitim kurumları ile ileriye dönük işbirliklerine her zaman açık olduklarını belirtti.

İlgili Yazılar